Υλικά

  • 1 μεσαίο καρπούζι
  • 250 ml φυσικό χυμό λεμονιού
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
  • 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρή χούφτα δυόσμο
  • Θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση

  1. Αδειάστε το περιεχόμενο του καρπουζιού, αφαιρώντας τα κουκούτσια, σε ένα μπολ.
  2. Πολτοποιήστε τη σάρκα περνώντας τη από ένα κόσκινο.
  3. Βάλτε το πολτοποιημένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μια ψηλή κανάτα και ένα μπλέντερ χειρός) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
  4. Χτυπήστε τα σε πουρέ και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σόδα.
  5. Βάλτε το θρυμματισμένο πάγο σε ποτήρια και γεμίστε με το μείγμα λεμονάδας.
  6. Σερβίρετε το υπόλοιπο σε μια κανάτα με τις φέτες λάιμ και το δυόσμο.