Υλικά
- 1 μεσαίο καρπούζι
- 250 ml φυσικό χυμό λεμονιού
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 λίτρο ανθρακούχο νερό
- 1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
- 1 μικρή χούφτα δυόσμο
- Θρυμματισμένο πάγο
Εκτέλεση
- Αδειάστε το περιεχόμενο του καρπουζιού, αφαιρώντας τα κουκούτσια, σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε τη σάρκα περνώντας τη από ένα κόσκινο.
- Βάλτε το πολτοποιημένο καρπούζι σε ένα μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μια ψηλή κανάτα και ένα μπλέντερ χειρός) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
- Χτυπήστε τα σε πουρέ και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τη σόδα.
- Βάλτε το θρυμματισμένο πάγο σε ποτήρια και γεμίστε με το μείγμα λεμονάδας.
- Σερβίρετε το υπόλοιπο σε μια κανάτα με τις φέτες λάιμ και το δυόσμο.