Υλικά

  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. ντοματοπολτό
  • 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 400 γρ. πακέτο φρέσκα νιόκι
  • 2 κ. σ. crème fraîche με μειωμένα λιπαρά
  • 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • Μια μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
  2. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα φασόλια, μαζί με τα υγρά τους, και στη συνέχεια ρίξτε τις ντομάτες.
  3. Αφήστε να σιγοβράσει, αλατοπιπερώστε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τα νιόκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάστε και ανακατέψτε την crème fraîche.
  5. Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο βραστό νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαγειρευτούν τα νιόκι.
  6. Σερβίρετε πασπαλισμένα με παρμεζάνα, φρέσκο μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι για το τελείωμα.