Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 4 καρότα, σε μεγάλες ροδέλες
  • 1/2 κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το κρέας.
  2. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ και πασπαλίστε τα κομμάτια του μοσχαριού, καλύπτοντας όλες τις πλευρές.
  3. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, σε δόσεις αν χρειάζεται, και ψήστε το από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
  4. Μειώστε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το ξύδι και ξύστε τυχόν καβουρδισμένα κομμάτια από το τηγάνι. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  6. Ρίξτε στην κατσαρόλα το κόκκινο κρασί, το ζωμό βοδινού κρέατος, το νερό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το ψημένο μοσχάρι. Αφήστε να πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρεύετε για 1- 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.