Τέλος εποχής για τον συνεταιριστικό και κοινωνικό χαρακτήρα της Αγροτικής Βιομηχανίας Γάλακτος Ηπείρου «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» η οποία, όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς πώληση και προστίθεται ως… παράπλευρη απώλεια στις επιπτώσεις από την προσφυγή της χώρας μας (και) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η μόνη περίπτωση να διατηρηθεί αυτός ο χαρακτήρας είναι να καταφέρουν, τόσο το Συνεταιριστικό κίνημα και οι κτηνοτρόφοι όσο και άλλοι φορείς της Ηπείρου να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά των μετοχών της ΑΤΕ, αφού έχουν μια ευκαιρία για να γίνει πράξη και το πάγιο αίτημα να περάσει η εταιρεία στους φυσικούς της φορείς.

Η είδηση ότι η «ΔΩΔΩΝΗ» πωλείται  έπεσε σαν «κεραυνός» στη συνάντηση που είχε το συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (μετείχε ο Γραμματέας και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Μ. Τζίμας) με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, Θεόδωρο Πανταλάκη (θέμα οι τιμές στο γάλα), ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι η βασική προϋπόθεση που θέτει το Δ.Ν.Τ., στα πλαίσια της εξυγίανσης του ευρύτερου δημοσίου τομέα στον οποίο ανήκει και η ΑΤΕ, είναι η τράπεζα να απεμπλακεί από όλες ανεξαιρέτως τις θυγατρικές της εταιρείες.

Το πότε θα χρειαστεί να συμβεί αυτό, δεν μπορεί να προσδιοριστεί, πάντως ο χρόνος πιέζει. Ο κ. Πανταλάκης μιλώντας στους «Ν.Α» ξεκαθάρισε ότι δεν έθεσε ως καταληκτική προθεσμία την 19η Σεπτεμβρίου, όπως υποστήριξε χθες ο κ. Τζίμας, γατί απλά δεν γνωρίζει και ο ίδιος πότε θα αναγκαστεί η τράπεζα να εφαρμόσει αυτά που ορίζει το μνημόνιο.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι αν οι παραγωγοί και οι Ενώσεις θέλουν να αποκτήσουν την εταιρεία, έχουν αυτή την δυνατότητα, καταθέτοντας πρόταση για το 67.7% των μετοχών που κατέχει, αλλά το τίμημα δεν είναι και λίγο…

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου