Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στα spreads της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, των τριών δηλαδή «προβληματικών» χωρών της ζώνης του ευρώ.

Όμως η απειλή υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης της Moody’s έδωσε ώθηση στα CDS της Ισπανίας – δηλαδή στα ασφάλιστρα κινδύνου.

Συγκεκριμένα, το spread του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται λίγο χαμηλότερα από τις 800 μονάδες βάσης, το spread του 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 1.004 μονάδες και του 5ετούς στις 962 μονάδες βάσης.

Στην Ισπανία το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στις 163 μονάδες βάσης, ενώ το CDS του 5ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 10 μονάδες βάσης στις 270 μονάδες. Το spread του πορτογαλικού 10ετούς ομολόγου κινείται στις 248 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα παραμένει στη δεύτερη θέση της λίστας της CMA Datavision με τις χώρες που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας, με ποσοστό 53,47%, ενώ στη 10η θέση παραμένει η Ρουμανία, με ποσοστό 25,27%.