Λίγο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες για το πρώτο κρίσιμο Eurogroup, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει στον Guardian τις προθέσεις και το πνεύμα με το οποίο θα προσέλθει στο Eurogroup.

«Δεν θα είμαστε δογματικοί. Είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε τα πάντα εκτός από δύο πράγματα: τη διαιώνιση και την παραγωγή αυτού του ατέλειωτου σπιράλ χρέους και το να αποκηρύξουμε την κριτική μας για το υπάρχον πρόγραμμα. Δουλεύουμε νυχθημερόν για να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή πρόταση και να την παρουσιάσουμε στους εταίρους μας. Αυτό που θα προτείνουμε θα είναι ένα πολύ καλό πλάνο».

Σημείωσε, δε, πως το deadline από τους πιστωτές ενόψει του Eurogroup λειτουργεί ως «απίστευτη πίεση, αλλά είναι και μια πρόκληση για τη δημοκρατία», τονίζει στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας και συμπληρώνει πως «αρκετοί άνθρωποι μας βοηθούν αυτές τις ημέρες. Μένουμε ξύπνιοι μέχρι τις έξι και τις επτά το πρωί για να φτιάξουμε το πλάνο. Είμαστε όλοι δεσμευμένοι να βρούμε μια λύση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση».