Πρόγραμμα για 16.000 νέους αγρότες

Θα υλοποιηθεί το 2015 – Προκαταβολή της α΄ δόσης στους δικαιούχους του τρέχοντος προγράμματος έως το τέλος του έτους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:05
20/11/2014
Πρόγραμμα για 16.000 νέους αγρότες
1
loading

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πληρωμές των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα νέων αγροτών, προκειμένου έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η προκαταβολή της πρώτης δόσης ύψους 136 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου είναι η στήριξη των νεοεισερχόμενων στον πρωτογενή τομέα με στόχο να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας και προς τούτο σχεδιάζεται η υλοποίηση από το 2015 ενός ακόμη προγράμματος, συνολικού ύψους 240 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα ενταχθούν άλλοι 16.000 νέοι αγρότες στο δυναμικό της ελληνικής γεωργίας.

Η δήλωση του υπουργού Γεωργίας Γ. Καρασμάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:
«Οι νέοι αγρότες αποτελούν το πιο ελπιδοφόρο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτει η ελληνική γεωργία. Είναι το "νέο αίμα" που αναζωογονεί την ελληνική ύπαιθρο. Στηρίζουμε τη δραστηριότητά τους και στηριζόμαστε στις ιδέες τους, ώστε από κοινού να βελτιώσουμε την αναταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα. Το ενδιαφέρον μας για τους νέους αγρότες είναι έμπρακτο. Με το νέο πρόγραμμα εγκρίναμε την είσοδο 11.116 παραγωγών στο αγροτικό επάγγελμα, οι οποίοι θα λάβουν ενισχύσεις ύψους 194,3 εκατ. ευρώ για μια πενταετία. Για πρώτη φορά εντάχθηκαν ως δικαιούχοι 3.224 επιλαχόντες. Και αυτό έγινε μετά από δική μας επίμονη και συστηματική προσπάθεια.

Οι πληρωμές προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η πρώτη δόση της ενίσχυσης που αντιπροσωπεύει το 70%, καταβλήθηκε ήδη σε 2.029 δικαιούχους, με ποσό 24 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί σε επιπλέον 1.100 νέους αγρότες με ποσό 12 εκατ. ευρώ περίπου.

Σήμερα, κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των νέων αγροτών του παλαιού προγράμματος, η δεύτερη και η τρίτη δόση, συνολικού ποσού 3 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζουμε να έχουν πάρει την πρώτη δόση το σύνολο των δικαιούχων με ένα συνολικό ποσό 136 εκατ. ευρώ. Κατ΄ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε και ενισχύουμε την πολυπόθητη ρευστότητα της εθνικής μας οικονομίας. Στόχος μας είναι μέσα στο 2015 με το καινούργιο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων αγροτών με μια σειρά δράσεων, επενδυτικών κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Παράλληλα, θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος, με την είσοδο άλλων 16.000 νέων αγροτών στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής γεωργίας με 240 εκατ. ευρώ.

Η ηλικιακή ανανέωση της ελληνικής γεωργίας αποτελεί στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο για το υπουργείο μας. Η προσπάθειά μας αυτή, βλέπουμε ότι αποδίδει καρπούς και ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας γίνεται μέρα με τη μέρα πιο ισχυρός. Γι αυτό και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι νέοι αγρότες να στηριχθούν με όλα τα δυνατά μέσα, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, για να αποτελέσουν τους πρωτεργάτες της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ionis

    Στην Ισπανια το κρασι και η μπυρα δεν εχουν φορο αλκοολικου ποτου. Εδω φυσικά τα ταραζουμε στη φορολογια. Επισης τωρα που ειναι κοντα οι εκλογές μοιραζουμε κανενα φράγκο στους ενστολους, τους συνταξιουχους και τους αγροτες δλδ τους κυριους ψηφοφορους αυτης της χωρας. Ας καθονται οι νεοι στις καφετεριες και ας περιμενουν να ανοιξει η θεση στο δημοσιο να χωθουν να κοροιδευουν και να αργομισθουν σε βαρος αλλων..
    Οι δε επιδοτησεις πανε παντα στους ημετερους τα δικα μας παιδια, που δεν παρηγαγαν ποτε, ουτε επενδυσαν τιποτα, και φυσικα τους βλεπουμε σε κανενα μπλοκο το χειμωνα. Φοβερη η <> στην Ελλάδα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει