Με καθυστέρηση έξι χρόνων, η αρμόδια εφορία στην οποία ανήκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Κριστιάν Καρεμπέ αναζητεί τον Γάλλο παλαίμαχο, γιατί όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» κατά τα τρία χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο, ο Καρεμπέ είχε ετήσιες απολαβές ύψους 3 εκατ. ευρώ ενώσω φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Όπως αναφέρουν ωστόσο υπηρεσιακοί παράγοντες, την περίοδο 2001-2004, και για τα ποσά που έλαβε, δεν κατέβαλε τους απαιτούμενους φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Η εφορία έχει ήδη αποστείλει έγγραφο στις γαλλικές φορολογικές αρχές για την αναζήτηση του παλαίμαχου άσου. Στο πλαίσιο των διακρατικών συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων, οι γαλλικές αρχές αναμένεται να απαντήσουν στα ερωτήματα του υπουργείου Οικονομικών, που πιθανόν να σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην αθλητή.

Εκτός όμως από τον Κριστιάν Καρεμπέ, έναν από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα, οι ελεγκτικές αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρό τους κι άλλους ξένους ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές που εργάζονταν ή εργάζονται ακόμη στη χώρα μας.

Μετά τους ξένους, σειρά θα πάρουν και οι ακριβοπληρωμένοι Έλληνες αθλητές, αφού αναμένεται πως θα ελεγχθούν τα συμβόλαια που έχουν κατατεθεί στην εφορία, η ακίνητη περιουσία τους και εάν έχουν καταβάλει τους σχετικούς φόρους.

Βέβαια, η περίπτωση κρύβει ένα μικρό… μυστήριο, καθώς τις περισσότερες φορές οι ομάδες καλούνται να πληρώσουν τη φορολογία των ποδοσφαιριστών, οπότε σίγουρα έχει συμβεί κάποιο μπέρδεμα στην υπόθεσή του. Η συνέχεια θα δείξει…