Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί

Αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις - «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται»


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
17/03/2020
Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί
145
loading

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορονοϊό όπου τόνισε ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

«Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια».

Ολόκληρο το διάγγελμά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν - που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα - επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε.

Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών.

Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.

Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία.

Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Το Δημόσιο έχει ήδη αναδιατάξει τις δυνάμεις του, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:

O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Ξεκινώ από το τελευταίο.

Μόλις χθες αποφασίστηκε στο Eurogroup ότι για εφέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και την μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Όπως και οι έκτακτες δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού για τους άνεργους, τους οικονομικά αδύναμους και τις προνοιακές δομές.

Θα μπορούμε, επίσης, να διαθέσουμε αμέσως και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία πόρους του ΕΣΠΑ για την αγορά και την εργασία.

Πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.

Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια.

Σε λίγο θα συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευρύνω τα περιθώρια δράσης της κυβέρνησης. Αλλά και να μεταφέρω το μήνυμα ότι αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι και με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία. Στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και με την έμπρακτη στήριξη της ίδιας της Ευρώπης.

Κάτω από αυτήν τη σημαία θα πολεμήσουμε. Και αυτήν υπηρετούν τα νέα δραστικά μέτρα μας, τα οποία θα εξειδικευθούν αύριο από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας.

Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο! Τον συντονισμό της μάχης έχει πλέον η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γύρω από την οποία στοιχίζονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Γι’ αυτό και ο Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε ήδη σε Υφυπουργό, με ειδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και, κάθε απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας.

Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.

Το  μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε.

Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς».

Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους.

Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε.

Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους.

Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.

Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα.

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό.

Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία.

Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα.  Είναι απλά ανευθυνότητα.

Συμπατριώτες μου παντού στην Ελλάδα,

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.

Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο.

Και όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους, δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην Πολιτεία.

Στον κόσμο, σήμερα, διαμορφώνονται δύο πολιτικές αλλά και ηθικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Η πρώτη βλέπει την υγειονομική απειλή υπό το πρίσμα της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί όσα θύματα και αν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα.

Είναι η επιλογή των κρατών που αρνούνται τα δυναμικά μέτρα, παρόλο που  κάποια δείχνουν τώρα να το ξανασκέφτονται. Δεν παύουν, όμως, να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς, που θα επιβιώσουν με τον χρόνο και την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Αναγνωρίζει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική.

Όλοι, άλλωστε, μιλούν για «συνθήκες πολέμου». Συνεπώς και η οικονομία οφείλει να είναι «οικονομία πολέμου». Αυτό που βιώνουμε δεν είναι «15 μέρες χαλαρών διακοπών» που μόλις τελειώσουν θα επιστρέψουμε όλοι στο πριν, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Η θέση, λοιπόν, αυτή συνεπάγεται πολλά και δραστικά μέτρα. Υπολογίζει στην πειθαρχία των πολιτών ώστε να περιοριστεί η πανδημία, που θα έχει θύματα. Όμως, όσα ερείπια και αν υπάρξουν, θέλει τους περισσότερους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν.

Και αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή.

Συνεπώς, πρώτη μου φροντίδα είναι ο άνθρωπος. Κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνόπουλο ξεχωριστά. Για τη ζωή και την υγεία τους θα αναλάβω κάθε κόστος!

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον της. Όμως πιστέψτε με, η νίκη θα έλθει μόνον αν όλοι - ο καθένας ξεχωριστά - φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτόν τον «πόλεμο της ζωής». Γιατί ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Μείνετε, λοιπόν, ασφαλείς, μείνετε σπίτι!

Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία. Από αυτήν δεν θα βγούμε αλώβητοι. Όμως πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Με απώλειες, ναι, στην οικονομία μας. Αλλά, με δύναμη να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάθηκε.

Και με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας. Που γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, αλλά που θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας.

Πάνω από όλα, όμως, αυτή η περιπέτεια μάς καλεί να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος.

Αλλά και το φιλότιμό μας, το οποίο συχνά επικαλούμαστε, αλλά τώρα ήλθε καιρός να το κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα.

Με αυτά τα εφόδια -ενωμένοι και συσπειρωμένοι- θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 352 κρούσματα συνολικά

Tα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας κατέγραψαν νέα αύξηση. Από 331 που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, από χθες Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 352 κρούσματα, καθώς βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα σε ακόμη 21 δείγματα. Από αυτά, 51 είναι απροσδιόριστης προέλευσης τα οποία και ανησυχούν τους ειδικούς.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε άνδρες που ζουν στην Αττική.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν νοσηλευθεί, τα δέκα έχουν πάρει εξιτήριο

Η χώρα μας θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ δύο χωριά στην Κοζάνη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

145
σχόλια
 1. avatar Anonymous

  Άθλια σφυριζοτρόλια, χακάρετε νικ κανονικών χρηστών για να θολώσετε τα νερά, να τους απαξιώσετε και εν τέλη να εγκαταλείψουν το σάιτ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

  1. avatar criskalts

   Γιατί βγήκα ως ανώνυμος μπιστ;;;

  2. avatar @Anonymous

   Σαλτα χαζοτρολλ στην εκκλησια...σε περιμενει η θεια κοινωνια!!!

 2. avatar Δ.Ρ

  Kυριάκο δεν στό είχα. Όμως έπεσα έξω. Είσαι ηγέτης τελικά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα μας απογοητεύσεις.

 3. avatar . kek

  Γραμματείς και φαρισαίοι είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό τώρα ε;
  Αφήσατε την η υγεία των πολιτών και την θρησκευτική συνείδηση να γίνουν αντικείμενο πολιτικής δοσοληψίας η μεν ιεραρχία δεν διαθέτει την ελάχιστη αίσθηση ευθύνης απέναντι στην υγεία του κοινωνικού συνόλου ενώ η κυβέρνηση ανέχτηκε επί 10 και πλέον μέρες τους Μητροπολίτες να τη θέτουν σε κίνδυνο. Όμως η ίδια η απόφαση αποδεικνύει την εγκληματική καθυστέρηση, πια.

  Η Κυβέρνηση και Ιεραρχία αποθέωσαν την ανηθικότητα και την υποκρισία. Όσο δεν είχαν αντιληφθεί την έκταση της επιδημίας, έκαναν φτηνή σπέκουλα και μόλις έγινε ορατό πόσο καταστροφικό είναι αυτό που συμβαίνει, αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και έθεσαν την υγεία τη δημόσια υγεία σε απίστευτο κίνδυνο.

 4. avatar 7-8 μήνες κυβέρνηση και τι δεν μας βρήκε

  τώρα πανδημια μέχρι το 2023 τι θα μας βρει άλλο αραγε μ\' αυτόν τον τάχα ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟ και κουμπάρο χορηγό τον χοντρό πως θα την βγάλουμε καθαρή δεν ξέρω...

 5. avatar ο τσιπρας μας εσωσε απο την καταστροφη…………………

  φευγοντας κακην κακως ...ο θεος βοηθησε τη χωρα.......με ανοιχτα συνορα θα γεμιζε η χωρα πακιστανοαφγανους....αφρικανους ιρακινους μαροκινους αλγερινους σομαλους κτλ...επισης ο κορονοιος θα γινοτανε συννεφο πανω απο τη χωρα........στο καλο τσιπρα ......σε ευχαριστουμε που εφυγες....ισως σωθει η χωρα και ο λαος.....με σενα σιγουρα θα πηγαιναμε σε ολοκληρωτικη καταστροφα........

  1. avatar ο τσιπρας μας εσωσε απο την καταστροφη…………………

   ολοι εσεις τα ακροδεξια μορφωματα θελουν κουταλακι με τον κορονοιο!!!!

 6. avatar Επιτελους

  Βρισκεται στην κυβερνηση αληθινος Ηγετης και οχι ποδοφροκαλα τυπου συριζα

  1. avatar @Επιτελους

   Φιλελέδες, ο ιός θα νικηθεί, κι εσείς επίσης

 7. avatar ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!!! ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ !!!!!!!!!!!

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο
  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ
  ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ.!
  ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ,
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΝΑ.
  ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ !!!!!!!!!

 8. avatar @@@ΑΝΝΟΥΛΑ ΑΑΑΑΑΑ@@@

  ΖΑΙΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΗ ΣΑΣ ....
  ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΑΣ

 9. avatar @@@ΑΝΝΟΥΛΑ ΑΑΑΑΑΑ@@@

  Παρε τα χαπια σου γρηγορα μην το καθυστερεις

 10. avatar αυτες οι στιγμες θλεουν πολακη

  οχι φλουφλιδες που φοβουνται να κρατικοπιοιησουν τις διωτικες κλινικες μη χασουν κανενα ευρω οι φιλοι τους..

  1. avatar Ο Πολάκης να κρατικοποιήσει την Γεροβασίλη παρακαλώ

   Για την Γεροβασίλη μιλάς;;;;;

  2. avatar criskalts

   Ως πνευματική ψώρα, ο αναρχοκομουνισμος είναι πολλάκις δυσκολότερος στην απεξάρτηση από το αλκοόλ!!!

   1. avatar Ελλην πιτογυρος

    Άναρχο κ κομμουνισμός; Εσυ τα λες ωραιότερα κι από τον Παττακό. Κάτι σαν φασιστοδεξια με ναζιστικη γιρλάντα

    1. avatar criskalts

     Το milkshake έχει 5 ευρώ, ξέρεις ότι παίρνεις δυόμιση πιτογυρα με τόσα;;

     1. avatar Ελλην πιτογυρος

      Κάτι θα ξέρεις καλύτερα από μένα για πιτόγυρα κ προβατίνες. Τι σου λέω τόσα χρονια;

 11. avatar Ομάδα Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

  Ο Πρωθυπουργός είναι γενναίος. Και αυτή η διαπίστωση είναι καθολική. Θα πρέπει λοιπόν και εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να συμπεριφερθούμε ανάλογα. Για να υπάρξει ΚΑΙ η επόμενη ημέρα. Και για να έχετε όρεξη, χρόνο, ελευθερία να ασκείτε την κριτική σας όπως εσείς πιστεύετε. Αλλά για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να δείξετε - να δείξουμε όλοι την ίδια ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ. Συνεχίστε κ. Πρωθυπουργέ. Κάθε ΚΡΙΣΗ είναι και μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ, συνηθίζουν πολλοί να λένε. Ιδού λοιπόν.
  Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

  1. avatar Ομάδα Διαδικτυακής Προώθησης Θέσεων

   Ουτε ο μπουμπουκος δεν λεει τετοια χαζα...μπραβο μεταλλασεσε σε κατι χειροτερο...

 12. avatar Ηλίας Κ.

  Μοιάζει με πολιτική εκδίκηση αλλά είναι η πιο σκληρή πραγματικότητα εκείνη που εκδικείται: Η κυβέρνηση που εξελέγη με σημαία της την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, στηρίζει όλες τις προσδοκίες για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας στο – αποδεκατισμένο από τα Μνημόνια – δημόσιο σύστημα Υγείας. Και ο πρωθυπουργός που προεκλογικά εξήγγειλε ΣΔΙΤ στην υγεία και εκχώρηση ολόκληρων νοσοκομειακών τμημάτων σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για 2.000 προσλήψεις-εξπρές στο ΕΣΥ.

  Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η ίδια κυβέρνηση που προεκλογικά δήλωνε ότι «εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα» -

 13. avatar Capital original

  25 Φεβρουαρίου, το 2014, ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυε -εμμέσως πλην σαφώς- το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη Δημόσια Υγεία: Διαθεσιμότητα και απολύσεις 7.900 γιατρών και υγειονομικού προσωπικού.
  Διατυμπάνιζαν προς όλες τις κατευθύνσεις για την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στον τομέα της (δημόσιας) Υγείας.

  Πριν τις πρόσφατες εκλογές μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει για χιλιάδες προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, ώστε να επουλωθούν οι πληγές από την μνημονιακή εποχή…

  Η κυβέρνηση μάλιστα δεν προχώρησε το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης με βάση τον κανόνα μία πρόσληψη για μία αποχώρηση στο Δημόσιο και την πρόβλεψη για επιπλέον 2500 προσλήψεις γιατρών και άλλων εργαζομένων στο ΕΣΥ που είχαν σχεδιαστεί για το 2020.

  Επιπλέον το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα προκηρύξει τις 1500 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού που είχαν πάρει έγκριση από το ΓΛΚ πριν τις εκλογές και αφορούσαν το 2019.

 14. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Το αόρατο χέρι του \'ΘΕΟΥ\'\' σας έδωσε ενα δυνατό χαστούκι όλους εσάς τους φιλελέδες . Ελπίζω και ο κόσμος να πάρει το μαθημά του για τί ψηφίζει!

 15. avatar ??????????

  Τελειώνουν τα αντιδραστήρια στα δημόσια εργαστήρια για την εξέταση του κορονοϊού
  Σημαντική έλλειψη την πιο ακατάλληλη στιγμή παρατηρείται στα δημόσια εργαστήρια για τον έλεγχο του κορονοϊού?

 16. avatar δσα

  Στην υγεία που σου παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεσαι τωρα ...πρωθυπουργέ της Πλάκας!!!

  Η κυβέρνηση της ΝΔ \"διαχειρίζεται\" το ζήτημα χρησιμοποιώντας ένα εθνικό σύστημα υγείας το οποίο κληρονόμησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ το έστησε στα πόδια του, αφού βρήκε τα συντρίμμια που είχε αφήσει πίσω της η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων.

  Ο Κούλης αντί να κάνει σαν πρωθυπουργος προσλήψεις ιατρών εκανε προσλήψεις αστυνομικών για να σπάνε τα αυτοκίνητα στην Χιο και να ξυλοκοπούν του νησίωτες επειδή δεν μπορούσε αλλό να κρύφτει απο τις κωλοτούμπες και ψέματα του..

 17. avatar ΛΑΝΤΖΕΡΗΣ

  Είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι το καλύτερο για την χώρα είναι να την εγκαταλείψουν το συντομότερο πριν έρθει μεγαλύτερη συμφορά εξαιτίας τους,όλα είναι μπάχαλο.

 18. avatar . jekajo

  Απλά το πρόβλημα δεν ελέγχεται πλέον!..Τους έχει ξεφύγει εντελώς!
  Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση της συμμορίας Μητσοτάκη,άφησε την χώρα ανοχύρωτη και ας κόμπαζε για το αντίθετο!

 19. avatar Sotiris.

  Με τόσους αριστούχους με τα καλύτερα βιογραφικά, πτυχία από τα καλύτερα πανεπιστήμια και πάλι τζίφος .
  Και φώναζε πριν μέρες ο καημένος απελπισμένα ο Τσίπρας , κάντε κάτι ρεεεεε ..

 20. avatar Αννα.Α

  Βρε βρε ποιος του γράφει τους λόγους του τώρα ? πάντως όχι ο άδωνις .
  Όσο για
  «Οι μαχητές των νοσοκομείων μάς αξίζουν κάθε βοήθεια, τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων.
  Σας αξίζει κάτι παραπάνω και θα μεριμνήσω προσωπικά γι\'αυτό».
  Ελπίζω να μην είναι: Απολύεσαι.

  1. avatar Καλή μου..

   ..γιατί απορείς , ο Καρανίκας είναι πάντα
   διαθέσιμος .πάντως η τελευταία σου
   πρόταση ούτε για μπλάκ χιούμορ δεν
   κάνει ..είναι απλά μιά κρυάδα ..

   1. avatar @Καλή μου.

    ο Καρανίκα μπροστα σας κουκλιτσα μου ειναι κλασεις ανωτερος

    1. avatar Χι χι χι

     φαντάζομαι τότε εσύ τι είσαι..λυπάμαι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει