Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί

Αναστέλλονται όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις - «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται»


ΕΛΛΑΔΑ
17:08
17/03/2020
Μητσοτάκης για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, θα έλθουν νέοι περιορισμοί
145
loading

Σε διάγγελμα προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορονοϊό όπου τόνισε ότι είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά όχι ανίκητος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

«Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια».

Ολόκληρο το διάγγελμά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό

Συμπολίτες μου,

Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορονοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας.

Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν - που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα - επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε.

Μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών.

Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.

Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία.

Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση.

Από αύριο θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, πλην εκείνων με προϊόντα ή υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Το Δημόσιο έχει ήδη αναδιατάξει τις δυνάμεις του, υιοθετώντας νέες τεχνολογικές εφαρμογές προς αυτή την κατεύθυνση, για να προστατεύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Τρεις ήταν εξαρχής οι στόχοι μας, κι αυτοί παραμένουν, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται:

O περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων. Ξεκινώ από το τελευταίο.

Μόλις χθες αποφασίστηκε στο Eurogroup ότι για εφέτος δεν υφίσταται ο στόχος του πλεονάσματος για το 3,5%. Όλες οι δαπάνες για την υγειονομική αλλά και την μεταναστευτική κρίση δεν θα υπολογίζονται στον προϋπολογισμό του 2020. Όπως και οι έκτακτες δαπάνες του κοινωνικού προϋπολογισμού για τους άνεργους, τους οικονομικά αδύναμους και τις προνοιακές δομές.

Θα μπορούμε, επίσης, να διαθέσουμε αμέσως και χωρίς πρόσθετη γραφειοκρατία πόρους του ΕΣΠΑ για την αγορά και την εργασία.

Πρακτικά, και σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση θα διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου.

Ενώ το κράτος, και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.

Επιπλέον, όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται, ενώ νομοθετούμε έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία, ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.

Και συντονιζόμαστε με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να αποτραπεί μία νέα γενιά κόκκινων δανείων: Το κράτος θα καλύπτει το κόστος των επιτοκίων δανεισμού και με τη σειρά τους οι τράπεζες θα αναστέλλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Θέλουμε να σώσουμε θέσεις εργασίας. Και κάνω έκκληση στις επιχειρήσεις να μην προχωρήσουν σε απολύσεις. Γιατί θα υπάρξουν μέτρα που θα τονώσουν τη ρευστότητα και θα τους επιτρέψουν να αντέξουν μέσα σε αυτή την περιπέτεια.

Σε λίγο θα συμμετάσχω στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να διευρύνω τα περιθώρια δράσης της κυβέρνησης. Αλλά και να μεταφέρω το μήνυμα ότι αυτή την κρίση πρέπει να την περάσουμε ενωμένοι και με το κόστος μοιρασμένο δίκαια στην κοινωνία. Στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και με την έμπρακτη στήριξη της ίδιας της Ευρώπης.

Κάτω από αυτήν τη σημαία θα πολεμήσουμε. Και αυτήν υπηρετούν τα νέα δραστικά μέτρα μας, τα οποία θα εξειδικευθούν αύριο από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Στο μέτωπο της Υγείας, κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Εύχομαι να μην τις χρειασθούμε όλες… Αλλά αυτό, όπως σας είπα, εξαρτάται από όλους μας.

Είμαστε στην αρχή της μάχης, που θα είναι δύσκολη, ειδικά στο επόμενο δίμηνο! Τον συντονισμό της μάχης έχει πλέον η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γύρω από την οποία στοιχίζονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Γι’ αυτό και ο Γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίστηκε ήδη σε Υφυπουργό, με ειδική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της πανδημίας. Και, κάθε απόγευμα στις 18:00, μαζί με τον λοιμωξιολόγο κ. Σωτήρη Τσιόδρα, θα ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς την αφοσίωση του προσωπικού μας.

Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, εκ μέρους όλων των Ελλήνων.

Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό.

Το  μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε.

Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς».

Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους.

Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε.

Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους.

Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι.

Γιατί καλούμαστε να αλλάζουμε μόνο συνήθειες, όχι τον πολιτισμό μας. Να χτίσουμε, δηλαδή, μια νέα κοινωνικότητα βασισμένη στην υπευθυνότητα.

Πρώτο μας μέλημα παραμένει να προφυλάξουμε τους ηλικιωμένους μας και τις ευπαθείς ομάδες. Και αυτή η ευθύνη βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό.

Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία.

Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα.  Είναι απλά ανευθυνότητα.

Συμπατριώτες μου παντού στην Ελλάδα,

Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.

Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής.

Το ίδιο ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες. Γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο.

Και όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους, δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται «πού είναι το κράτος». Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην Πολιτεία.

Στον κόσμο, σήμερα, διαμορφώνονται δύο πολιτικές αλλά και ηθικές αντιλήψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

Η πρώτη βλέπει την υγειονομική απειλή υπό το πρίσμα της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί όσα θύματα και αν υπάρξουν στο μεσοδιάστημα.

Είναι η επιλογή των κρατών που αρνούνται τα δυναμικά μέτρα, παρόλο που  κάποια δείχνουν τώρα να το ξανασκέφτονται. Δεν παύουν, όμως, να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως αριθμούς, που θα επιβιώσουν με τον χρόνο και την λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».

Η δεύτερη αντίληψη θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το κόστος που θα απαιτηθεί. Αναγνωρίζει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη, ίσως και εφιαλτική.

Όλοι, άλλωστε, μιλούν για «συνθήκες πολέμου». Συνεπώς και η οικονομία οφείλει να είναι «οικονομία πολέμου». Αυτό που βιώνουμε δεν είναι «15 μέρες χαλαρών διακοπών» που μόλις τελειώσουν θα επιστρέψουμε όλοι στο πριν, σαν να μην συνέβη τίποτα.

Η θέση, λοιπόν, αυτή συνεπάγεται πολλά και δραστικά μέτρα. Υπολογίζει στην πειθαρχία των πολιτών ώστε να περιοριστεί η πανδημία, που θα έχει θύματα. Όμως, όσα ερείπια και αν υπάρξουν, θέλει τους περισσότερους ανθρώπους υγιείς για να τα ξαναχτίσουν.

Και αυτή ακριβώς είναι η δική μου επιλογή.

Συνεπώς, πρώτη μου φροντίδα είναι ο άνθρωπος. Κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνόπουλο ξεχωριστά. Για τη ζωή και την υγεία τους θα αναλάβω κάθε κόστος!

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση μένει όρθια στο καθήκον της. Όμως πιστέψτε με, η νίκη θα έλθει μόνον αν όλοι - ο καθένας ξεχωριστά - φανούμε πειθαρχημένοι στρατιώτες σε αυτόν τον «πόλεμο της ζωής». Γιατί ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος. Μείνετε, λοιπόν, ασφαλείς, μείνετε σπίτι!

Η επιστήμη δουλεύει σκληρά και τελικά θα ανακαλύψει το αντίδοτο στην πανδημία. Από αυτήν δεν θα βγούμε αλώβητοι. Όμως πρέπει να βγούμε ισχυρότεροι. Με απώλειες, ναι, στην οικονομία μας. Αλλά, με δύναμη να ξαναφτιάξουμε ό,τι χάθηκε.

Και με αξίες μιας νέας κοινωνικής ταυτότητας. Που γεννήθηκαν από έκτακτες συνθήκες, αλλά που θα μετατραπούν γρήγορα σε κινητήριους μοχλούς της επόμενης μέρας.

Πάνω από όλα, όμως, αυτή η περιπέτεια μάς καλεί να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Τη γενναιότητα και το συλλογικό μας σθένος.

Αλλά και το φιλότιμό μας, το οποίο συχνά επικαλούμαστε, αλλά τώρα ήλθε καιρός να το κάνουμε χειροπιαστή καθημερινότητα.

Με αυτά τα εφόδια -ενωμένοι και συσπειρωμένοι- θα τα καταφέρουμε. Οι Έλληνες θα βγούμε και πάλι νικητές!

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 352 κρούσματα συνολικά

Tα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας κατέγραψαν νέα αύξηση. Από 331 που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, από χθες Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 352 κρούσματα, καθώς βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα σε ακόμη 21 δείγματα. Από αυτά, 51 είναι απροσδιόριστης προέλευσης τα οποία και ανησυχούν τους ειδικούς.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε άνδρες που ζουν στην Αττική.

Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν νοσηλευθεί, τα δέκα έχουν πάρει εξιτήριο

Η χώρα μας θρηνεί ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ δύο χωριά στην Κοζάνη έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

145
σχόλια
 1. avatar Los Bomboneros

  Όσοι ακόμη και τώρα επιμένουν αμετανόητοι να καγχάζουν ότι \"δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα\" και μιλούν για \"χούντες\", \"Κομμαντατούρ\", κλπ., υπονοώντας χαζωδώς μέσα στην έπαρσή τους πως το θέμα της επιδημίας αυτής δεν τους αφορά και δεν πρόκειται να τους αφορά, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επιβεβαιώνουν πως τελικά ο νεοέλληνας ... ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ \"ΝΤΑ - ΝΤΑ\" ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ \"ΣΤΡΩΣΕΙ\".

  Όλοι αυτοί φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, γιατί τόσες δεκαετίες συνέβαλαν στη διαμόρφωση της κουλτούρας ανευθυνότητας και έτσι, έμμεσα, στη διάλυση της χώρας.

  Άειντε μπράβο λοιπόν με τους εξυπνάκηδες κάθε είδους, που συνεχίζουν την ηλιθιότητά τους ακόμη και όταν υπάρχει γενικευμένο ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 2. avatar ΞΕΦΤ.ΕΛ (Ξεφτιλισμένος Έλληνας)

  Ειχε κανει μια \'μελετη\', μια Αγγλικη εταιρια για την ΕΡΤ παλαιοτερα, και το συμπερασμα της ηταν,
  καλυτερα να μην πηγαινει το 40% των \'εργαζομενων\' στην ΕΡΤ, διοτι δεν εχουν τι να κανουν και απασχολουν αυτους που υποτυπωδως εργαζονται.

  Ισως να ειναι καλυτερη η τελεεργασια, διοτι μια υποτυπωδη εργασια για τα ματια, θα αναγκαζονται να κανουν.

 3. avatar Τι, δεν εχει κανα επιδομα για τους ΔΥ?!! Απαραδεκτος!

  Καρανίκα, λείπεις!

 4. avatar ,

  Σεισάχθεια, οι παπαδες στο ρελαντί, κρατική φροντίδα... Επιτέλους ζουμε ιστορικες ημερες ΚΚΕ.
  Αυτα να τα βλεπουνε οι Συριζαίοι που μας το έπαιζαν επαναστάται.

 5. avatar Ζαιος αγωνιστής

  Σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια δοκιμασία έχουμε τουλάχιστον μία ηγεσία που εμπνέει εμπιστοσύνη και λαμβάνει εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα! Προσωπικά μόνο ο γίγαντας Πολάκης θα μου ενέπνεε μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία.......

 6. avatar Αριστερος με μυαλό:

  Απαράδεκτος ο Μητσοτάκης!!! Ούτε τον κορωνοιο έδιωξε, ούτε το χρέος εξαφάνισε, ούτε κατάφερε να πετάξει σαν Σούπερμαν και να διαλύσει τον τουρκικό στρατό, ούτε και να εξαφανίσει τα 4.5 εκατομμύρια που θέλουν να μπουν στην χώρα!!! Να τον ρίξουμε!!! Ριχτε τον Μητσοτάκη να γίνουμε χώρα 15-20 εκατομμυρίων σε 6 μηνες!!! Θα δανειστουμε αλλά 300 δισεκατομμύρια και ο πεφωτισμενος αλβανοτσαμης θα μας κάνει υπερδύναμη!!!

 7. avatar Συμπέρασμα

  Τελικά στα δύσκολα φαίνεται πόσο πραγματικά μεγάλος ηγέτης είσαι. Και έχουμε εδώ κάποια συριζοτρολ φερέφωνα του Ερντογάν που παρακαλάνε να έχουμε νεκρούς.....

 8. avatar Coo-li

  Κράτα γερά, κουπί το πας μέχρι τώρα, εύγε. Με τους άλλους θα είχαμε περάσει την Ιταλία σε διαγωνισμό αφανισμού και εξόντωσης γερόντων. Δεν υπέκυψες στα άκρα, έκανες ενισχύσεις στα σύνορα, περιόρισες τη πολυκοσμία, έδωσες προσοχή στους γέρους και τις ευπαθείς ομάδες. Ίσως χρειαζόμαστε και εθελοντές να πηγαίνουν είδη πρώτης ανάγκης στα σπίτια των βαρέως ασθενών.
  Για τα δικά μας κυβικά, μέχρι στιγμής και κατά τη γνώμη μου πάντα, είσαι άψογος.

 9. avatar Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι

  θα γινόταν αν ήταν ακόμα πρωθυπουργός ο τζουτζές στραβοδόντης με τα μπούτια γύρος Θεσσαλονίκης.
  Με την γκαντεμιά του η μισή Ελλάδα νεκρή θα ήταν.

 10. avatar Λιγουλάκι Οργισμενη

  Αναθεμα και αν καταλαβαινετε τι γινεται εξω ολοι εσεις που κραζετε και αναθεμα εαν εστω ενας απο εσας, εχει τη βασικη παιδεια να καταλαβει το τι αποσκοπει η κυβερνηση με τα μετρα που κανει. Δεν το κανει ο Μητσοτακης μονο ζωα, το κανει ολος ο πλανητης. Μια ζωη βολεμενοι του καναπε γκρινιαρηδες και μιζεροι ειστε. Προσπαθει απο το καλοκαιρι να ισιωσει μια χωρα που πηγε πισω 20 χρονια με μια μονο 4ετια του γελοιου Τσιπρα και της παρεας του, κι εσεις, καθεστε και κανετε κριτικη διχως να εχετε την στοιχειωδη αντιληψη να αναγνωρισετε και το παραμικρο κοπο.

 11. avatar Σύντροφος Κούλης

  Νέα Δημοκρατία ψήφισα, το ΚΚΕ μας κυβερνάει. Ούτε οι κομμουνιστές δεν θα εφάρμοζαν αυτά τα μέτρα. Όλη η αριστερά έχει κάνει κοιλιακούς από τα γέλια...

 12. avatar Συριζαία αγωνίστρια από Εκάλη, πολιτικός πρόσφυγας στην Τανγκανίκα

  Σκεφτείτε μόνο την περίπτωση να είχαμε από το 2015 τον Σαμαρά με τον Κυριάκο και τον Άδωνι όταν διέλυαν το σύστημα Υγείας. Όλεθρος ! Θα ήταν όλα στον αέρα, τέτοιον εφιάλτη δεν θα είχε ξαναζήσει η χώρα. Να ευχαριστείτε τον Σύριζα που όρθωσε και την οικονομία και την περίθαλψή μας!
  Από την αγαπημένη Τανγκανίκα κουράγιο για να αντέξετε τον Κούλη και την υπόλοιπη παρασιτική ομάδα του!

  1. avatar Καθόλου αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και προσκείμενα , πάσης φύσεως τρολίδια….

   Λυπάμαι ! Δεν έχετε καμία ελπίδα ! Ένας άλλος ιός , έχει στην κυριολεξία , λιώσει τον εγκέφαλό σας! Οι βλάβες ειναι μη αναστρέψιμες! Όμως τα πράγματα ειναι πολύ πιό σοβαρά ! Η ... ένταση της ασύμμετρης απειλής που πρεσβεύετε , κατά της ελληνικής κοινωνίας ειναι συγκρίσιμη με αυτή του κορονοϊού και του ...Ερντογάν ! Απορώ γιατί με την μάχη που καλούμαι να δώσω και θα δώσω για όλα αυτά , θα πρέπει να υπερασπιστώ και να περιλαμβάνει την δική σας ...σωτηρία ! Ειλικρινά ! Τζάμπα κόπος ! Είστε επιεικώς ... απαράδεκτοι και η συνεισφορά σας στην κοινωνία , ανύπαρκτη

 13. avatar dapergolas

  Απο το 2003 εως σημερα ειχαμε SARS,MERS,COVID19.Tρεις μεγαλες ιογενεις πανδημιες .Απλα οι δυο πρωτες περιοριστηκαν στην Ασια ,η τριτη ομως εξαπλωθηκε.Αρα παμε και για επομενη πανδημια σε μια πενταετια περιπου .Κυριακο απο το πακετο της Κομισιον και της Ευρωπαικης Τραπεζας Επενδυσεων στο ποσο που θα μας αναλογει,βαλε καμμια 300αρια εκ ευρω στην ακρη και ξεκινα δυο νεα μεγαλα νοσοκομεια σε Αθηνα Θεσσαλονικη και τριπλασιασε τις κλινες των μεθ.Μην το μοιρασεις ολα στο ποπολο για καταναλωση.Να πιασει και κατι τοπο.

 14. avatar Απ’τον κορωνοϊό κανένας δεν μας σώνει,μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι!

  Το άκουσε ο Μπαλάφας να το λένε οι νέοι.....

 15. avatar Αν σου έκλεινε ρε βλήτο τα σύνορα

  με το πρώτο κρούσμα , θα έσκουζες και θα κοπανιόσουν ότι είναι φασίστας και ακροδεξιός ! [....] Και τώρα βρίζετε το Μητσοτάκη γιατί δεν σας έκλεισε τα σύνορα ; Πάρε μια κηραλοιφή να στρώσεις !

 16. avatar Ωχ ωχ ωχ

  Το μονο κακο ειναι οτι αυτη τη στιγμη υπαρχουν εκατονταδες λαθρομεταναστες και [...], οι οποιοι νοσουν και δεν εμφανιζονται στα νοσοκομεια ειτε λογω μη νομιμης διαμονης, ειτε λογω αγνοιας, ειτε λογω του οτι δε θελουν να τους κλεισουν 14 μερες μεσα και χασουνε το μεροκαματο. Καποια στιγμη θα σκασει η υγειονομικη αυτη βομβα. Εκλιπαρω τους Ελληνες γιατρους, μην κανετε οτι η Ιταλια. [...]

 17. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Το αόρατο χέρι του \'\'ΘΕΟΥ\'\'σας έδωσε ενα δυνατό χαστούκι όλους εσάς τους φιλελέδες . Ελπίζω και ο κόσμος να πάρει το μαθημά του για το τί ψηφίζει!

 18. avatar Aντώνιος

  Καλό το διάγγελμα, αλλά κάνατε ένα λάθος. Σε δύσκολες στιγμές της χώρας, με κορονοϊό, μεταναστευτικό, επιθετικότητα Τουρκίας, η Εκκλησία αποτελεί στήριγμα, ενίσχυση και συνεκτικό παράγοντα του έθνους.Δεν έπρεπε να κλείσουν οι Εκκλησίες.Οι κυριακάτικες Λειτουργίες έπρεπε να συνεχίζονται, έστω 7-8πμ έστω με 10 πιστούς.

 19. avatar Τι ….κομματικα σχόλια διαβαζω ρε γμτ;;;

  \"Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμεις άδετε\"!!

 20. avatar Το γιλέκο του καμένου.

  Τελικά μας ψεκαζουν κορονοιους!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει