Για πρόοδο που έχει σημειωθεί στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έκανε λόγο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Γεωργιάδη, κατάφερε «να αντέξει μετά την πρωτοφανή απόφαση που επιβλήθηκε από το Eurogroup».

Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στη γρήγορη και αποτελεσματική ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Πρέπει, τόνισε, να αξιοποιήσουμε την ανθεκτικότητα που επέδειξε το τραπεζικό μας σύστημα και να αποδείξουμε ότι είναι σταθερό και αξιόπιστο.

Επισήμανε επίσης, ότι κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις προσπάθειες για ομαλοποίηση του τραπεζικού μας συστήματος.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε ειδικά στην Τράπεζα Κύπρου και υπογράμμισε ότι «πρέπει να εξέλθει το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς εξυγίανσης. Τα χρονοδιάγραμμα που τέθηκαν έχουν εκπνεύσει προ πολλού». Επίσης, είπε ότι για την καθυστέρηση που παρατηρείται δεν ευθύνεται η κυβέρνηση.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr