Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το υπουργείο Εργασίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:11
27/07/2019
Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη
5
loading

Η έκδοση της ψηφιακής σύνταξης είναι θέμα χρόνου, μετά το αποτέλεσμα της διυπουργικής σύσκεψης της Παρασκευής μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων, μέσω της εισαγωγής του αριθμού ΑΜΚΑ στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με αυτόν τον τρόπο, τα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου και, συγκεκριμένα, οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, θα μπορούν να λαμβάνουν την πληροφορία και να ψηφιοποιούν όλα τα δεδομένα, προκειμένου να γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα και σε ελάχιστο χρόνο η έκδοση της ψηφιακής σύνταξης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να κατατεθεί άμεσα σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο, που θα καθιστά υποχρεωτική την αναγραφή του αριθμού ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη στα πιστοποιητικά και στις βεβαιώσεις που εκδίδονται ηλεκτρονικά από το «Μητρώο Πολιτών», το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών και λαμβάνει δεδομένα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, τους δήμους, τα ληξιαρχεία, κτλ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, το υπουργείο Εργασίας σκοπεύει να αξιοποιήσει το πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για τη σταδιακή ψηφιοποίηση των συντάξεων. Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το οποίο συγκεντρώνει την ασφαλιστική ιστορία και την ασφαλιστική ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας, θα δημιουργηθεί ο ψηφιακός ατομικός λογαριασμός ασφάλισης, δηλαδή μία μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού «βιογραφικού», θα ψηφιοποιηθεί και θα μηχανογραφηθεί όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων, πραγματοποιώντας, έτσι, το πρώτο βήμα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, τα πρώτα αποτελέσματα του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα φανούν, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο. Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας, είναι ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο, μέχρι την 1η Ιουνίου 2020, το 34,37% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά, ενώ, έως την 1η Ιουνίου 2021, το ποσοστό των συντάξεων που θα εκδίδεται ψηφιακά, θα ανέρχεται περίπου στο 90%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Takis_0731

  Μας πουλάνε για καινούργιο κάτι που στην Ευρώπη είναι εδραιωμένο εδώ και δεκαετίες!

 2. avatar Πλιατσικολογος αναρχικός

  Ο τσιπρας έκρυβε 465.000 εν αναμονή συνταξιούχους από το σύστημα για να εμφανίζει το πέτσινο πλεόνασμα αίματος κια ψεματος του δεν τους έδινε την σύνταξη που οι ίδιοι είχαν πληρώσει με τους κόπους της εργασίας τους. Τώρα η ΝΔ με την ψηφιοποίηση θα μπούνε όλα με διαφάνεια σε μια σειρά και δεν θα μπορεί πλέον ο κάθε τσιπρας να μας ξανά κρατήσει την σύνταξη.

 3. avatar Ο κονομας

  Πήραν το οκ από τους λαδιαρηδες?

 4. avatar Άντε καλά

  Η ψηφιακή σύνταξη έρχεται γιατι αν μπει κάποιος στο Άτλας θα δει τον ασφαλιστικό του βίο από το 80 και μετά.Η ψηφιοποίηση των ενσημων μας εχει προχωρήσει εδώ και χρόνια.Το 22 λοιπόν θα ειναι ψηφιοποιημενα 42 χρονια εργασιας.
  Ας αφησουν τις εξυπνάδες Βρουτσης και Μυταρακης.
  Παλι πουλάνε κατι έτοιμο.

  1. avatar Φιλε μου

   Συμφωνω και επαυξανω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει