Επιστολή με αφορμή επιμέρους ζητήματα που αφορούν την περαίωση απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Στην επιστολή τονίζεται ότι η ΠΟΜΙΔΑ έχει δεχτεί διαμαρτυρίες εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών «ότι θα εξαιρεθούν από την περαίωση διότι αυτοί ή οι σύζυγοί τους είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Στο προσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων με κατάπληξή διαβάσαμε ότι αποκλείονται και δεν μπορούν να υπαχθούν σε αυτόματη περαίωση οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων τα οποία με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008 υπάγονται σε Φορολόγηση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ)».

Και ερωτά «Γιατί κ. υπουργέ μετά το δεκαπλασιασμό του φόρου ακίνητης περιουσίας, το δεκαπλασιασμό του φόρου γονικής παροχής-κληρονομιάς, την ‘κατεδάφιση’ των μισθωμάτων, την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την αύξηση των τεκμηρίων κατοικίας, προσθέτετε και τον αποκλεισμό από την περαίωση, των εμπόρων, των βιοτεχνών, των ελευθέρων επαγγελματιών και όλων γενικά των επιτηδευματιών που το μόνο ‘έγκλημά’ τους είναι η κατοχή ακίνητης περιουσίας; Ποιος ο δικαιολογητικός λόγος για μια τέτοια μεταχείριση;».