Σειρά συναντήσεων με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα έχει σήμερα στην Αθήνα το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γέργκ Άσμουσεν.

Ο κ. Ασμούσεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσει σήμερα το πρωί σε συνέδριο του Economist, θα συναντηθεί με τον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και με τον απερχόμενο υπουργό κ. Γιώργο Ζανιά.
 Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναμένεται να ενημερωθεί από τους κ.κ. Στουρνάρα και Ζανιά για τα επίπεδα ύφεσης, την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, αλλά και για τις βασικές αλλαγές που επιδιώκει η νέα ελληνική κυβέρνηση στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

 Ο κ. Άσμουσεν αναμένεται στις επαφές τους με τα κυβερνητικά στελέχη να ζητήσει συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, να αναφερθεί στη δυσκολία πρόσθετης χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος σε περίπτωση επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσπάθειας, και να αναφερθεί σε δράσεις στήριξης της ανάπτυξης. Ο ίδιος έχει ήδη τονίσει ότι η τρόικα θα είναι πρόθυμη να συζητήσει αλλαγές σε πτυχές του μείγματος πολιτικών που εφαρμόζεται την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατρέπονται οι τελικοί στόχοι.

 Τέλος, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει ταχθεί επανειλημμένα κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και έχει τονίσει πως οι επιπτώσεις στην ζώνη του ευρώ θα ήταν πολύ μεγάλες.