«Τα θα γίνει μετά τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές», αναρωτιέται ο σχoλιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες δεν συμμερίζονται την άποψη ότι η μακροημέρευση της ευρωζώνης εξαρτάται από την έκβαση των εκλογών, ότι στην περίπτωση που ριζοσπαστικές δυνάμεις έρθουν στην εξουσία, θα ενταθεί το κλίμα ανασφάλειας.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρώπη, για άμεση βοήθεια και για μακροπρόθεσμη εξυγίανση».

Ο γερμανός σχολιαστής επιχειρεί αναλυτική παρουσίαση των σχεδίων για τη δημιουργία περισσότερης Ευρώπης για να καταλήξει πως καμιά χώρα δεν πρέπει να συσσωρεύει χρέη με την ελπίδα ότι κάποτε θα τα ξεφορτωθεί πετώντας τα στους εταίρους.

«Δραχμή; Κανένα πρόβλημα» είναι ο τίτλος άρθρου στις οικονομικές σελίδες της Süddeutsche Zeitung σύμφωνα με τη Deutche Welle.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει αναφερόμενος σε δηλώσεις εκπροσώπων της εποπτικής αρχής γερμανικών τραπεζών Bafin ότι θα αντέξουν τα τραπεζικά ιδρύματα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο, ακόμη κι αν παραμένει προσδεδεμένο στις εξελίξεις των χρηματαγορών» υποστηρίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ιδρύματος Ελέγχου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών.