Φόροι +45%, μισθοί -25%

Οι επιπτώσεις στην τσέπη μας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:26
15/10/2011
Φόροι +45%, μισθοί -25%
4
loading

«Σοκ και δέος» επιφυλάσσει η εφορία για το 2012 σε εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς οι συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία, καθώς οι συνολικές επιβαρύνσεις στα εισοδήματα και την ακίνητη περιουσία θα εκτιναχθούν στα ύψη, τη στιγμή που τα εισοδήματα θα υποστούν σημαντικές μειώσεις.
Όπως υπολογίζεται σε σημερινό δημοσίευμα του «ΕλεύθερουΤύπου», οι φορολογικές επιβαρύνσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά ποσοστά από 10% έως και 45% ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες τα εισοδήματα θα είναι μειωμένα πάνω από 25%.

Η εξέλιξη αυτή θα συμβεί επειδή το 2012, θα εφαρμοστούν οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις Βενιζέλου που προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι :
1. Το βασικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος μειώνεται κατά 58,3% ή κατά 7000 και διαμορφώνεται στις 5.000 ευρώ.
2. Τα υπόλοιπα κλιμάκια της φορολογικής κλίμακας μειώνονται από 10 σε 8.
3.Τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος που ισχύουν για τους φορολογούμενους με προστατευόμενα τέκνα αυξάνονται εάν έχουν 1 ή δύο παιδιά, αλλά μειώνονται εάν έχουν από 3 και πάνω.
4. Οι εκπτώσεις για προσωπικές δαπάνες δεν θα γίνονται πλέον από το εισόδημα, αλλά σε ποσοστό 10% από το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar el

  Ούτε 1 ευρώ να μην βγει
  από το πορτοφόλι μας
  από τις 20 έως και τις 27 Οκτώβρη.
  διαδώστε το

 2. avatar kar

  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα ο λαός την πληρώνει. Με σοσιαλιστική με δεξιά με αριστερά με φιλελεύθερους πάντα ο αδύναμος πληρώνει το μάρμαρο. Οι άλλοι πάντα βρίσκουν τρόπο και είναι πάντα από πάνω.

  1. avatar kwsths77

   άρα μήπως τελικά πρέπει να αλλάξει το σύστημα ριζικά, κ όχι απλά αυτός που θα είναι στην εξουσία;

 3. avatar kooostas

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πραγματοποιείται το παιδικό μου όνειρο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  να δουλεύω σαν το σκυλί να κάνω κάτι στη ζωή μου και στο τέλος να μην έχω να φάω γιατί θα μου τα έχουν αρπάξει τα λαμόγια που μας κυβερνάνε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει