Κινητήρια δύναμη για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση αποτελούν οι επενδύσεις και ειδικότερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Energy-Photovoltaic 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε πως «η χώρα διψάει για επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και νέο εισόδημα για όλους».

Επίσης, αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο του υπουργείου περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) για την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε τομείς αρμοδιότητάς του, όπως η ενέργεια και ιδιαίτερα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), η διαχείριση απορριμμάτων και η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι ΑΠΕ αποτελούν άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου από τη σύστασή του» και πρόσθεσε πως «αν και η υλοποίηση επενδύσεων δεν είναι εύκολη, το πρώτο εξάμηνο του 2011 στην Ελλάδα προστέθηκαν σχεδόν 300 MW από ΑΠΕ».

«Σήμερα, έχουμε ξεπεράσει τα 2 GW από ΑΠΕ. Αν δει κάποιος αυτό που έρχεται από πλευράς δικτύων και εγκατάστασης, όχι απλώς θα πιάσουμε τους στόχους μας για το 2014 και το 2020, αλλά και θα τους ξεπεράσουμε. Και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για την ελληνική οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: 24h.gr