Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στην οικονομία εμφανίστηκε ο Γιώργος Προβόπουλος στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνοντας ότι έχει σημειωθεί βελτίωση σε ό,τι αφορά στη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, στον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

«Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα πιθανόν θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση», τόνισε ο κ. Προβόπουλος.
Σχολιάζοντας δε τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις για το Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, έκανε λόγο για «νόμους δύσκολους, αλλά απαραίτητους, που δείχνουν ότι στο διαρθρωτικό πεδίο τα πράγματα κυλάνε».

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ακόμη ότι αρχίζει και μετατρέπεται σε θετική η πολύ αρνητική εικόνα που είχαμε στο εξωτερικό. «Πιστεύω, από το φθινόπωρο και μετά, θα έχουμε μια αισθητά καλύτερη εικόνα, καθώς θα εμπεδώνεται ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη. Η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο, επομένως αυτό θα καλλιεργήσει μια θετική εικόνα», τόνισε, αλλά αναγνώρισε ότι «έχοντας, προηγουμένως, δεχθεί τόσο αρνητική προβολή, αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Αλλά, πάντως, έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο».

Αναφερόμενος δε στο αποτέλεσμα των τεστ αντοχής των τραπεζών, αλλά και στην επικείμενη άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε: «Λένε ότι υπάρχει πρόοδος και αυτό είναι πολύ θετικό».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας περιορίστηκε να σχολιάσει πως «υπάρχουν ψήγματα θετικά».