Απολύσεις άνω των 100.000 υπαλλήλων του Δημοσίου και «λουκέτο» σε νοσοκομεία και σχολεία ζητεί – εμμέσως πλην σαφώς – η τρόικα ως μέτρα άμεσης απόδοσης, τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.

Το ζήτημα τέθηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας στους υπουργούς της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν μέσα στην εβδομάδας, στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της προόδου της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, η τρόικα ζήτησε χαρακτηριστικά τον περιορισμό – μια κι έξω – κατά 20%-25% των πρωτογενών δαπανών (πλην τόκων και χρεολυσίων) του Προϋπολογισμού, κάτι που ισοδυναμεί με περικοπή δαπανών ύψους 10,5-13,2 δισ. ευρώ.

Πιθανή υιοθέτηση της πρότασης για περιορισμό δαπανών σημαίνει αυτόματα ότι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, πάνω από 100.000 εργαζόμενοι και όχι μόνο όσοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας φαίνεται πως αμφισβητούν τις προτεινόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε θέματα όπως η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, αλλά και η περιστολή των δαπανών σε υγεία και ασφάλιση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.