Πώληση με ενοικίαση

Τα υπέρ και τα κατά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:36
28/04/2011
Πώληση με ενοικίαση
loading

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών που αδυνατούν να βρουν αγοραστή στην τιμή που επιθυμούν, θεωρούν την ενοικίαση μία ρεαλιστική και συμφέρουσα λύση. Συμφέρει όμως αυτό;

Τα οφέλη

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένας ιδιοκτήτης σπιτιού μπορεί να προτιμά να νοικιάσει το σπίτι του:

1. Η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας: Σε μια υποτονική αγορά η πιθανότητες να πιάσει ένας ιδιοκτήτης μία καλή τιμή για να πουλήσει το ακίνητο του είναι περιορισμένες. Η ενοικίαση θα προσφέρει ένα συμπληρωματικό εισόδημα, ενώ παρέχει χρόνο για την πολυπόθητη ανάκαμψη που θα επιτρέψει στον ιδιοκτήτη σπιτιού να εξασφαλίσει μία καλύτερη τιμή.

2. Ανακαίνιση: Σε περίπτωση που η πώληση του ακινήτου προϋποθέτει ανακαίνιση, η ενοικίαση θα μπορούσε να προσφέρει το χρόνο και το εισόδημα για να γίνει αυτό.

3. Επένδυση: Οι ιδιοκτήτες μπορεί να διαπιστώσουν ότι η εκμίσθωση μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση για μια άλλη επένδυση.

4. Market Timing: Ας υποθέσουμε ότι ο ιδιοκτήτης θα ήθελε να πουλήσει το σπίτι του αλλά με το σημερινό επίπεδο των τιμών το κέρδος είναι ανύπαρκτο. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι σε τρία χρόνια η αγορά θα ανακάμψει. Στην περίπτωση αυτή, η εκμίσθωση το σπίτι για το χρόνο αυτό θα τον βοηθήσει να καλύψει τα έξοδα π.χ. δόσεις δανείου, φόρους κλπ και έτσι να «αγοράσει χρόνο». Με αυτό τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη τόσο της ενοικίασης όσο και της πώλησης του ακινήτου.

Τα μειονεκτήματα

Η ενοικίαση ενός σπιτιού δεν είναι πάντα τόσο απλή. Μερικά παραδείγματα των μειονεκτημάτων της ενοικίασης περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

• Έχετε αγνώστους στο σπίτι σας

• Ορισμένοι μισθωτές δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους έγκαιρα - ή καθόλου

• Οι φοροι αυξάνονται

Πηγή: realestatenews.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει