Σύμφωνα με νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, από την 1η Ιουλίου κατέστη υποχρεωτική η χρήση του «ευρω-φύλλου», δηλαδή του νέου λογότυπου της Ε.Ε. για τα βιολογικά προϊόντα.

Η σήμανση με το «ευρω-φύλλο» είναι υποχρεωτική για τα βιολογικά προϊόντα, που παράγονται στα κράτη μέλη και προαιρετική για τα εισαγόμενα προϊόντα από τρίτα κράτη. Από χτες κατέστη υποχρεωτική και η αναγραφή του τόπου παραγωγής των βιολογικών συστατικών.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τρόφιμα μπορούν να σημαίνονται ως «βιολογικά», μόνον εφόσον τουλάχιστον το 95% των γεωργικών συστατικών τους είναι βιολογικά ενώ σύμφωνα με τη Eurostat θα πρέπει να έχουν παραχθεί σε γη, που καλλιεργείται βιολογικά τουλάχιστον για δυο χρόνια.

Για το συγκεκριμένο λογότυπο η Κομισιόν είχε διεξάγει πριν λίγους μήνες πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές από τις σχολές καλών τεχνών των χωρών-μελών της Ε.Ε. Συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 3.500 σχέδια, τα οποία εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή διεθνούς φήμης.

Τα τρία επικρατέστερα αποτέλεσαν το αντικείμενο διαδικτυακής ψηφοφορίας. Το σχέδιο που νίκησε, ανήκει σε έναν φοιτη΄τη από τη Γερμανία, τον Dusan Milenkovic, ο οποίος ψηφίστηκε από το 63% του συνόλου των ψηφοφόρων του συγκεκριμένου διαγωνισμού.