Έσπασε κάθε ρεκόρ μια αλεπού- λάτρης της περιπέτειας στη Βρετανία, η οποία έφτασε σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την ακτίνα της φωλιάς της.

Η ταξιδιάρα αλεπού ονομάστηκε «Fleet» από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπράιτον, οι οποίοι της τοποθέτησαν έναν πομπό στο λαιμό, προκειμένου να παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Έτσι, προς μεγάλη τους έκπληξη κατέγραψαν τη βόλτα της που έφτασε τα 315 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το BBC, καθώς η αλεπού απομακρυνόταν από τη φωλιά της κοντά στην πόλη και κατευθύνθηκε στην ύπαιθρο του Σάσεξ.

«Οι αλεπούδες περιπλανώνται για πολλούς λόγους, κυρίως για να βρουν χώρο να οριοθετήσουν τη δική τους επικράτεια», εξήγησε ο Δρ Dawn Scott που ήταν επικεφαλής της έρευνας.

«Η μετακίνησή τους από μια περιοχή, όπου γεννήθηκαν, σε μία άλλη, γίνεται συνήθως για λόγους ανταγωνισμού μέσα στην αγέλη», τόνισε.

Ομάδα ερευνητών μελετά τις κινήσεις των αλεπούδων που ζουν στο Μπράιτον για να κατανοήσουν περισσότερα σχετικά με τη δυναμική του πληθυσμού τους και τις κινήσεις τους.

Έτσι η ομάδα του Δρ Scott κατάλαβε πως ο Fleet εκδιώχθηκε από τη θέση του κυρίαρχου αρσενικού της αγέλης, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να αναζητήσει αλλού το χώρο του.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί ήταν 52 χιλιόμετρα, σημείωσε.