Σε μπελάδες μπήκαν μια νεαρή αρκούδα με τα δύο μικρά της όταν κατέβηκαν σε φράγμα που ήταν γεμάτο γόνο πέστροφας, στο Μελισσότοπο Καστοριάς, προκειμένου να τραφούν. Τα δύο αρκουδάκια εγκλωβίστηκαν στο φράγμα και απεγνωσμένα να αναζητούν τρόπο διεξόδου.

Κάτοικοι της περιοχής και περαστικοί αντιλήφθηκαν την αρκούδα εδώ και μέρες και ενημέρωσαν την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», μέλη της οποίας έθεσαν το φράγμα υπό παρακολούθηση.

Το φράγμα του Μελισσότοπου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καστοριάς, στον δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου.

Πρόσφατα η δημοτική αρχή της περιοχής έριξε γόνο πέστροφας και έτσι οι αρκούδες βρήκαν άφθονα μεζεδάκια. Οταν ο συνεργάτης του «Αρκτούρου», Νίκος Παναγιωτόπουλος, έφτασε στο φράγμα για να διαπιστώσει τι συνέβαινε με τα εγκλωβισμένα αρκουδάκια, η μητέρα τους είχε σπεύσει -όπως προέκυψε από τα ίχνη της- και τα είχε απελευθερώσει. Μάλιστα στην προσπάθειά της αυτή κατέστρεψε τον φράχτη και λόγω της σαθρότητας του εδάφους και των συνεχών βροχοπτώσεων έπεσαν 20 πάσσαλοι της περίφραξης.