Σε πολύ δύσκολη- και ταυτόχρονα πολύ προνομιούχα- θέση βρέθηκε ο φωτογράφος Octavio Aburto καθώς κολυμπούσε σε θολά νερά στη μεξικανική Καραϊβική. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένας κροκόδειλος, ο οποίος στάθηκε, σχεδόν σαν να ποζάρει, μπροστά στη φωτογραφική του μηχανή.

Ο 40χρονος φωτογράφος συμμετείχε σε αποστολή στο Banco Chinchorro όταν βρέθηκε τετ-α-τέτ με το ερπετό.

«Είχα ορατότητα μόλις τρία ή τέσσερα μέτρα οπότε όταν αντιλήφθηκα τον κροκόδειλο αυτός ήταν σχεδόν μπροστά μου», είπε, «έπρεπε να μείνω ήρεμος για να μην ανιχνεύσει την παρουσία μου. Απλά έβαλα τη φωτογραφική μηχανή ανάμεσά μας και άρχισα να τραβάω φωτογραφίες».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Aburto επισκεπτόταν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στο οποίο είναι γνωστό πως ζει ο μεγαλύτερος πληθυσμός αμερικανικών κροκόδειλων, περισσότερα από 250 ερπετά!

«Νομίζω πως ο κροκόδειλος εξεπλάγη όπως κι εγώ. Παρότι δεν υπήρχε χρόνος για να σκεφτώ τι συνέβαινε, δεν ένιωσα ούτε για μια στιγμή πως θα μου επιτεθεί», λέει ο φωτογράφος.


Δείτε τις φωτογραφίες…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.