Έξι μήνες πέρασε το μικρό κοάλα της φωτογραφίας κρυμμένο στο ζεστό και ασφαλή μάρσιπο της μαμάς του. Την Κυριακή ήταν η πρώτη φορά που έβγαλε, μισοκοιμισμένο, το κεφάλι του έξω, απρόθυμο καθώς φαίνεται να εκτεθεί περισσότερο στον κρύο αέρα του Εδιμβούργου.

Το κοάλα γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο της πόλης το Μάιο και ακόμα το προσωπικό δεν έχει μπορέσει να καταλάβει το φύλο του.

«Πολύς κόσμος νόμιζε πως απλά μια μέρα θα έκανε την εμφάνισή του το μικρό αλλά η διαδικασία έχει περισσότερα στάδια», εξήγησε η εκπρόσωπος του κήπου Lorna Hughes. «Το πρώτο που είδαμε ήταν ένα ροζ ‘χεράκι’, χωρίς τρίχωμα. Τώρα έχει αρχίσει να εμφανίζεται ολόκληρο και μπορούμε να δούμε πως αρχίζει να αποκτά την όμορφη γκρίζα γούνα του».

Το μικρό γεννήθηκε τυφλό, χωρίς αυτά και τρίχωμα κι έμεινε μισό χρόνο κρυμμένο στον μάρσιπο της μαμάς του Alinga.

Πλέον έχει αποκτήσει σχεδόν όλη τη γούνα του και πρόσφατα άρχισε να είναι και ενεργό τις νύχτες και να σκαρφαλώνει την πλάτη της Alinga.

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο είχαν καταγράψει τη νυχτερινή του δραστηριότητα από τις κάμερες ασφαλείας αλλά οι επισκέπτες του κήπου είχαν δει μόνο αποσπασματικές εικόνες από το χέρι ή τη μύτη του.

Τελικά την Κυριακή το μικρό έκανε την εμφάνισή του στο φως της μέρας και αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη ατραξιόν του κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος του Εδιμβούργου είναι ο μόνος στο Ηνωμένο Βασίλειο που φιλοξενεί κοάλα, σημειώνει η Daily Mail.

Η 2χρονη Alinga ήταν το πρώτο θηλυκό κοάλα του κήπου, όταν έφτασε, το Φεβρουάριο. Η εγκυμοσύνη της προέκυψε αμέσως μετά τη γνωριμία της με τον Goonaroo.

Η Alinga θα κουβαλά το μικρό της μέχρι να κλείσει ένα χρόνο ζωής και ένα χρόνο μετά, όταν θα φτάσει σε σεξουαλική ωριμότητα, θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα εκτροφής.

Αν είναι θηλυκό μπορεί να μείνει στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου για να ζευγαρώσει με τον Yabbra. Αλλά αν είναι αρσενικό θα μετακινηθεί σε άλλο μέρος, στην Ευρώπη.

Δείτε τις φωτογραφίες