Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας υπάλληλος στο ζωολογικό κήπο του Μπρίστολ, στη Βρετανία, επειδή γρονθοκόπησε μία φώκια η οποία αντιδρούσε την ώρα που οι υπεύθυνοι του κήπου προσπαθούσαν να τη ζυγίσουν.

Κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων ρουτίνας, οι εργαζόμενοι στο ζωολογικό κήπο επιχείρησαν να σηκώσουν τη φώκια και να τη βάλουν πάνω σε μία ζυγαριά, όπως γράφει η Daily Mail.

Αλλά καθώς εκείνη αντιδρούσε, ένας μεγάλος σε ηλικία υπάλληλος της έδωσε γροθιά για να την κρατήσει ακίνητη.

Για το περιστατικό η διοίκηση του κήπου έχει αρχίσει έρευνα.

Ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου εξέτασε όλες τις φώκιες που φιλοξενούνται εκεί και πιστεύεται πως και η ατίθαση φώκια έχει πλέον πλήρως αναρρώσει από το χτύπημα.

Εκπρόσωπος του Bristol Zoo Gardens επιβεβαίωσε πως ένας υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα σχετικά με περιστατικό κακομεταχείρισης ενός ζώου.

Περισσότερες λεπτομέρειες, όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, η εκπρόσωπος δεν έδωσε, αλλά τόνισε πως η διοίκηση του ζωολογικού κήπου έδρασε άμεσα με βάση τόσο τον εσωτερικό της κανονισμό όσο και όσα προβλέπει ο νόμος για τη φύλαξη των ζώων.

«Ο ζωολογικός κήπος του Μπρίστολ θέλει να ξεκαθαρίσει πως έχει μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και ανταποκρίνεται με σοβαρότητα στη δέσμευσή του για τα υψηλότερα στάνταρντ στην φιλοξενία των ζώων», πρόσθεσε.

(φωτογραφία αρχείου)