Γέμισε νεκρά ψάρια ο Πηνειός

Διερευνώνται τα αίτια


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
20:16
24/06/2013
Γέμισε νεκρά ψάρια ο Πηνειός
1
loading

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά οι Τρικαλινοί, καθώς είδαν για πολλοστή φορά το ποτάμι να ξεβράζει νεκρά ψάρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thessalianews.gr, εκατοντάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στις όχθες τα νερά του Πηνειού στην περιοχή της παλιάς γέφυρας Καραβόπορου.

Το νερό φαίνεται να έχει δεχθεί μεγάλη ποσότητα λυμάτων, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες πολιτών, το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας στο συγκεκριμένο σημείο, ήταν από την περασμένη Πέμπτη και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητα Τρικάλων πήραν δείγματα ώστε να πιστοποιηθούν οι λόγοι θανάτου των ψαριών τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Q mark

  Ως χοντροκομμένος και βάρβαρος λαός που είμαστε, σιγά μην ενδιαφερθούμε για τα ποτάμια (τα δάση, τον αιγιαλό, ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ώστε να πιεστούν μετά και οι διοικούντες (ειδικά αν πρόκειται για την "τοπική αυτοδιοίκηση", σωθήκαμε!)
  Η απουσία σχολίων σε τέτοια θέματα, είναι μια ακόμα ένδειξη.
  Ας χύνουμε λοιπόν τα οικιακά απόβλητά μας, τα λιπάσματα και τα ζιζανιοκτόνα μας (με το κιλό τα ρίχνουν) και τα ΧΗΜΙΚΑ απόβλητα (συνήθως δηλητήρια) των βιομηχανιών/ βιοτεχνιών μας, απ'ευθείας στα ποτάμια! Είναι βολικά σαν φυσικοί οχετοί, σωστά? Ας ξεπλένουμε όλοι τις μπογιές μας στο νιπτήρα και ας ρίχνουμε ότι μυστήριο "υγρό" θέλουμε να ξεφορτωθούμε στη λεκάνη, κι ας καταλήγουν όλα αυτά στον υδροφόρο ορίζοντα και στη θάλασσα!
  Μετά θα κατηγορήσουμε το κράτος που δεν κάνει τίποτα ("αναμενόμενο" κι αυτό!)
  Πάμε, όλοι μαζί!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει