Ο καλλιτέχνης Νικολάι Λαμ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για την κλιματική αλλαγή, σχεδίασε εικόνες των μελλοντικών αμερικάνικων πόλεων, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια των ερευνητών θέλουν τη στάθμη των υδάτων να αυξάνεται τους επόμενους πέντε αιώνες μέχρι και 20 ή 30 ολόκληρα πόδια.

Ο 24χρονος ερευνητής και καλλιτέχνης από το Pittsburgh επέλεξε γνωστές περιοχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου της Ουάσιγκτον, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και της Ocean Drive στη Φλόριδα για να επανασχεδιάσει.

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Κλίματος της Αμερικής, σήμερα, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ έχει να κάνει σημαντικούς τομείς, όπως η υγεία, οι υποδομές, το νερό, η γεωργία και σε μεγαλύτερο βαθμό τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι το περσινό έτος ήταν το θερμότερο στις ΗΠΑ και σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της κλιματικής αλλαγής η στάθμη των νερών θα ανέβει 6.6 πόδια μέχρι το 2100.