Την ομορφιά και το μεγαλείο μιας περιοχής των Ιμαλάιων κατέγραψε και μας μεταφέρει ο ορειβάτης και σκηνοθέτης David Breashears.

Προκειμένου να δείξει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δημιούργησε μια σύνθεση εικόνων συνολικής ανάλυσης 2 δισεκατομμυρίων πίξελ!

Για την τελική εικόνα, χρησιμοποιήθηκαν 477 φωτογραφίες από τον παγετώνα Khumbu οι οποίες τραβήχτηκαν την άνοιξη του 2012 από τον David Breashears και την ομάδα του.

Μια άποψη της συνολικής εικόνας μπορείτε να δείτε παρακάτω. Για την αυθεντική φωτογραφία την οποία μπορεί να δείτε με τα κουμπιά ζουμ και περιήγησης, επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας.

«Είναι απλά υπέροχο και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από την εικόνα. Θέλαμε να πούμε τη μεγαλύτερη ιστορία για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή, και δουλεύουμε με τη Microsoft και τη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία σε αυτό», δήλωσε ο Breashears.

Η ομάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα με ακόμη μεγαλύτερη λεπτομέρεια. «Ξεκίνησε σαν απλό σχέδιο και κάθε φορά που επισκεπτόμαστε [σσ. την περιοχή] βρίσκουμε περισσότερα – αυτό δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου, θέλουμε να ταξιδέψουμε τους ανθρώπους σε όλο το βουνό, με 120.000 φωτογραφίες από ελικόπτερο», αφηγείται.

«Το φτιάχνουμε με τη Microsoft και σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να συνδέσουμε τις παλιές με τις νέες φωτογραφίες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εικονικά να βλέπουν πώς έμοιαζε παλιότερα», εξηγεί ο ορειβάτης.

Επιπλέον και σε συνεργασία με τη Βασιλική Γεωγραφική Εταιρεία, η ομάδα εργάζεται στη δημιουργία μιας σειράς φωτογραφιών «πριν και μετά» που δείχνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής από το 1921.