Ο Αρκτούρος, με την ευγενική χορηγία του κ. Ν. Σωσσίδη, αναβιώνει 6 παλιά δασικά μονοπάτια στο πυκνό δάσος του Νυμφαίου. Περίπατοι στο δάσος, την άνοιξη με την ομίχλη, το καλοκαίρι κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων δένδρων ή το φθινόπωρο πριν τα πρώτα κρύα για πραγματική επαφή με τη φύση, με κλειστά κινητά από σεβασμό στα σπάνια είδη ζωής που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας.

Πρόκειται για περιπάτους στη φύση με βαθμούς δυσκολίας και διάρκεια ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τη διάθεση των επισκεπτών.

Με συντροφιά, εκτός από τον εξειδικευμένο ξεναγό του Αρκτούρου, το βιβλίο της εξαιρετικής Αγγλίδας φυσιοδίφη Penny Turner «6 αντίδοτα στην τεχνολογία» που έζησε πολλά χρόνια στο Νυμφαίο, οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν τους χάρτες του βιβλίου και θα ξεναγηθούν στην πλούσια φύση του Νυμφαίου.

Η Λευκή διαδρομή είναι η βόλτα του Αρκτούρου για Υγεία και Ευτυχία. Διαρκεί μόλις μισή ώρα και προσφέρει ομορφιά και ηρεμία. Χρήσιμα σε αυτή τη βόλτα θα ήταν ένας μεγεθυντικός φακός και κιάλια για να ανακαλύψουν οι πεζοπόροι από μικρά έντομα μέχρι σκίουρους και Σταυρομύτες (μικρά πουλιά που μοιάζουν με παπαγάλους).

Η Γαλάζια Διαδρομή είναι πραγματικό αντίδοτο στην τεχνολογία. Διαρκεί μία ώρα και τα κελαηδίσματα των πουλιών (τσίχλες, κότσυφες, τρυποφράκτες και αηδόνια) θα συντροφεύουν τους επισκέπτες από την αρχή ως το τέλος της. Διασχίζοντας το δάσος οξιάς, καταλήγει στο Καταφύγιο της Αρκούδας.

Η Κόκκινη Διαδρομή διαθέτει χαρισματική άγρια πανίδα. Διαρκεί περίπου δύο ώρες και οι επισκέπτες θα χρειαστεί να πάρουν μαζί τους νερό. Θα έχουν το προνόμιο να περπατήσουν εκεί που περπατούν ελεύθερες αρκούδες και ζαρκάδια, μάρτυράς τους τα ίχνη τους που θα παρατηρήσουν.

Η Μπλε Διαδρομή είναι το οδοιπορικό της καραβίδας του γλυκού νερού και έχει το χρώμα της. Διαρκεί περίπου δύο ώρες. Οι επισκέπτες θα ακολουθήσουν το ποτάμι και θα διασχίσουν βοσκοτόπια γεμάτα ασφόδελους! Εδώ θα βρουν  μανιτάρια τουλάχιστον 3 διαφορετικών ειδών –ανάμεσά τους και τον Μυγοκτόνο Αμανίτη που χρησιμοποιούσαν οι πολεμιστές των Βίκινγκς.

Η Ροζ Διαδρομή είναι το μονοπάτι της σκέψης και της φιλοσοφίας. Διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η Μπελαντόνα, η Κερασιά και η Κάλθα θα περιμένουν καρτερικά. Οι βάτραχοι θα ξεκουφάνουν τους περιπατητές και τα 7 είδη δρυοκολάπτη που ζουν στην Ελλάδα, ανταμώνουν σε αυτό το δάσος και τους προκαλούν να τα αναγνωρίσουν με την ακοή ή, αν είναι τυχεροί, με την όραση!

Η Πορτοκαλί Διαδρομή είναι το μονοπάτι της άγριας φύσης που θα οδηγήσει τους επισκέπτες απευθείας στο σύμπαν! Είναι η πιο απαιτητική και διαρκεί τουλάχιστον πέντε ώρες.  Οι πεζοπόροι θα χρειαστούν αρκετό νερό και οπωσδήποτε κάτι φαγώσιμο! Είναι η πιο συναρπαστική διαδρομή. Θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσετε δηλητηριώδη μανιτάρια και να αναζητήσουν το χαμένο θησαυρό για τον οποίο μιλούν οι γέροντες του χωριού. Την άνοιξη και το καλοκαίρι θα ακούσουν τσίχλα, κοτσύφι, κοκκινολαίμη και φυσικά αηδόνι.

Για τη συνοδεία ξεναγού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (τηλ. 23860 31155). Το βιβλίο-οδηγός διατίθεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) στα ελληνικά και αγγλικά και υποστηρίζει το έργο μας. Οι επισκέπτες μπορούν να ζητήσουν και από τον ξεναγό που θα τους παραλάβει να φέρει ένα αντίτυπο.