Όσο κι αν χαίρεται κανείς που ανεβαίνει η θερμοκρασία και πλησιάζει η ώρα που θα βγει στις παραλίες, τόσο εκνευρίζεται όταν συνειδητοποιεί ότι έχει έρθει η ώρα που κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια.

Τα μικρά και ενοχλητικά αυτά έντομα είναι πολύ επίμονα και αυτό φαίνεται εκτός από τα σημάδια στο κορμί σας και από το παρακάτω βίντεο…

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Georgia Institute of Technology μελέτησαν πώς αντιδρά ένα κουνούπι όταν «βομβαρδίζεται» από σταγόνες βροχής που είναι 50 φορές μεγαλύτερες σε μέγεθος – σαν να λέμε ότι ένα φορτηγό πέφτει πάνω σε έναν άνθρωπο και αυτός καταφέρνει να συνεχίσει να πετά!

«Το πιο εντυπωσιακό αυτής της έρευνας ήταν η δύναμη που φάνηκε να έχει αυτό το μικροσκοπικό έντομο. Το αντίστοιχο στους ανθρώπους θα ήταν να τους χτυπούσε ένα αυτοκίνητο… και είναι σίγουρο ότι δε θα επιβίωνε της σύγκρουσης» είπε ο διδακτορικός φοιτητής Andrew Dickerson.

Η ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών David Hu, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα κουνούπια «αντέχουν» επειδή λόγω της χαμηλής τους μάζας οι σταγόνες της βροχής δε «χάνουν» μεγάλο μέρος της ορμής τους κατά την επαφή με το σώμα των εντόμων.

«Η δύναμη της σύγκρουσης πρέπει να είναι ίση με την αντίσταση που ασκεί το έντομο» είπε ο Hu και συνέχισε: «Τα κουνούπια δεν αντιστέκονται καθόλου, πηγαίνουν με το “ρεύμα”. Επιβιώνουν από τη “σύγκρουση” χάρη στα μακριά πόδια και φτερά τους τα οποία χρησιμοποιούν για να περιστραφούν και να ξεφύγουν από τις σταγόνες. Διαφορετικά θα παρασύρονταν από αυτές στο έδαφος».