Ένα ευχάριστο θέαμα αντίκρυσαν οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο φοινικόδασος της Πρέβελης.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, το φοινικόδασος αναγεννήθηκε σε σημαντικό βαθμό, μια διαδικασία που είχε αρχίσει από πέρυσι και εξελίχθηκε φέτος με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα την καταστροφή του φοινικόδασους, οι μαθητές πραγματοποίησαν εργασία πεδίου καταγράφοντας δεδομένα σχετικά με την αποκατάσταση του φοινικόδασους.

Το 4ο Γυμνάσιο συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο θεματικό περιφερειακό δίκτυο «Υγροτ(ρ)οπο…ποιώ τη συμπεριφορά μου», το οποίο συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης με κεντρικό στόχο την αειφορική διαχείριση και προστασία των υγροτόπων.

Τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, καθώς τα διάφορα είδη του οικοσυστήματος έχουν επανέλθει και οι μετρήσεις περιεκτικότητας διαφόρων ιόντων που είναι δείκτες της καθαριότητας του νερού του ποταμού είναι ικανοποιητικές.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει φύλαξη του χώρου, καθώς στην ουσία είναι ελεύθερη η πρόσβαση ανθρώπων και ζώων με θετική εξαίρεση την οριοθέτηση μονοπατιού για τους επισκέπτες.

Οι φωτό από το goodnet.gr