Φωτοβολταϊκά πάνελ σε στέγες αστυνομικών τμημάτων, σχολείων, ακόμα και χώρων στάθμευσης απορριμματοφόρων συνέβαλαν στον τριπλασιασμό της εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος στο δήμο της Νέας Υόρκης.

Στις αρχές Απριλίου, ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση έργων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δέκα κτήρια ιδιοκτησίας του δήμου, τα οποία αύξησαν τη συνολική ισχύ σε 648 Κιλοβάτ, ικανή να ηλεκτροδοτήσει 143 νοικοκυριά και να εξοικονομήσει 205 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Τα δέκα νέα συστήματα χρηματοδοτήθηκαν με κονδύλια του φορέα Αποκατάστασης και Επανεπένδυσης των ΗΠΑ και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του δημάρχου, η οποία έθεσε 400 περιβαλλοντικούς στόχους ως τα τέλη του 2013.

Η πρωτοβουλία έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας Mage Solar για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ουρανοξύστη του Μανχάταν.

Ο Μπλούμπεργκ αποκάλυψε επίσης ότι η Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει ένα διήμερο μαραθώνιο «κομπιουτεράδων» (hackathlon) το προσεχές καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση με τίτλο Reinvent Green προγραμματιστές και σχεδιαστές θα χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές βάσεις δεδομένων της Νέας Υόρκης για να αναπτύξουν εργαλεία και εφαρμογές που θα βοηθήσουν τους κατοίκους να υιοθετήσουν περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές.

Πηγή: econews.gr