Σε επιφυλακή ο νομός Έβρου

Παραμένει αυξημένη η στάθμη των υδάτων στους ποταμούς


ΕΛΛΑΔΑ
21:45
09/03/2018
Σε επιφυλακή ο νομός Έβρου
1
loading

Με στόχο την εκτίμηση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, περίπου οκτώ ημέρες μετά την πρώτη προειδοποίηση για αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροποτάμου, συνεδρίασε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς είπε ότι «ο νομός παραμένει για έκτη μέρα σε επιφυλακή καθώς ξεπεράσαμε τα όρια ως προς τη στάθμη των νερών στο Πύθιο και στο «Πέταλο». Νεότερο έγγραφο από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια αναφέρει ότι μετά την 8η Μαρτίου πιθανότατα θα εισρεύσουν μεγαλύτερες ποσότητες νερών μέσω του ποταμού Έβρου αλλά και των παραποτάμων καθώς οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία και η άνοδος της θερμοκρασίας, είχαν ως συνέπεια την τήξη των πάγων».

Αναφορικά με την κατάσταση των αναχωμάτων ο κ. Πέτροβιτς σημείωσε πως «όλο αυτό το διάστημα τα αναχώματα δέχονται τεράστιες πιέσεις, από τις ποσότητες νερών που έχουν εισέλθει στην ελληνική κοίτη από τον Τούντζα, κυρίως τον Εργίνη από το νότιο τμήμα και ιδιαίτερα από τον Έβρο ποταμό, που τα τελευταία 24ωρα έχει περισσότερες ποσότητες νερού απ' ότι είχε τις προηγούμενες ημέρες».

«Όλη αυτή η κατάσταση μας ανησυχεί καθ' ότι έχουμε νεκρό στην Τουρκία. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Αυτή γίνεται μέσω του Τύπου… Ως εκ τούτου, εφ' όσον έχουμε νεκρό στα σύνορά μας και μεγάλες πλημμύρες στη γείτονα χώρα εμείς σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ν' αντιμετωπίσουμε ένα απειλητικό φαινόμενο» εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι «η απειλή είναι ορατή εφόσον και αν επαληθευτούν και οι προγνώσεις από τη Βουλγαρία για τα επόμενα 24ωρα. Δεν ανησυχούμε γιατί πραγματικά έχουμε υποστηρίξει τα αναχώματα στην καλύτερη δυνατή τους μορφή, στα σημεία στα οποία είχαμε ρήγματα το 2014-15, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Γι' αυτό και οι προειδοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση».

Σημειώνεται πως παραμένει σε ισχύ το από 5-3-2018 έγγραφο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου, με το οποίο εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, αλλά και σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις παραποτάμιες περιοχές, να αποφεύγουν τις εκεί μετακινήσεις τους και να μην πλησιάζουν τα αναχώματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar ΤΗΑΝΑSIS THIMIOPOULOS

  ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ.
  http://www.athanasios.thimiopoulos.com......google

  ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟ 2Ο15 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΧΑΛΕΔΩΝ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ....ΔΗΜΟΓΟΥΡΟΥΜΑΡΙΚΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ...ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΚΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΝΑΝΕ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΘΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ.
  ΤΟ 2Ο15 ΚΑΙ 2Ο16 Η Ε.Ε. ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΒΓΛΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.
  ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ 2Ο16 ΑΝΕΦΕΡΕΑ ΓΙΑ ΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΥΘΥΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΥΟ ΑΦΡΙΚΑΝΟ...ΑΛΒΟΝΟ...ΡΩΣΟ.. ΕΛΛΗΝΟ...ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΙΓΟ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ..
  ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΚΑΤΩ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΑΛΛΑ ΚΕΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΚΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΟΛΑΚΑΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει