Βρέθηκε κρυμμένος κάτω από μία πλάκα δαπέδου και ήταν μικρός σαν μία μπάλα του κρίκετ με μαλλιά. Ο μικρός ασβός της φωτογραφίας έμεινε μόνος κι έρημος όταν η μητέρα και τα έξι αδέλφια του σκοτώθηκαν κατά την κατεδάφιση ετοιμόρροπου σπιτιού από ειδικό συνεργείο.

Αν είχε εγκαταλειφθεί εκεί θα είχε σίγουρα την τύχη της υπόλοιπης οικογένειάς του. Αλλά ο Billy ήταν πιο τυχερός και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Άγριας Ζωής Folly Wildlife Rescue Centre στο Κεντ όπου οι υπεύθυνοι ανέλαβαν να τον αναθρέψουν.

Έπειτα από έξι εβδομάδες φροντίδας και ταΐσματος με… μπιμπερό, ο μικρός έχει σχεδόν τετραπλάσιο βάρος και σύντομα θα είναι μεγάλος και δυνατός ώστε να αφεθεί ελεύθερος στη φύση.

Το σπίτι που κατεδαφίστηκε, στο Surrey, επιθεωρήθηκε πριν την επιχείρηση κατεδάφισης για να απομακρυνθούν ζώα που μπορεί να είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Αλλά η μητέρα του Billy είχε βρει καταφύγιο κάτω από την πλάκα μαζί με τα μικρά της και δεν εντοπίστηκε εγκαίρως…

«Ήταν τόσο μικρός και αδύναμος, αλλά αποδείχθηκε μαχητής», είπε ένας από τους υπεύθυνους του Κέντρου. Αφού τα κατάφερε- και οι εξετάσεις του για φυματίωση βγήκαν αρνητικές- ο Billy είναι έτοιμος να επιστρέψει μαζί με άλλους ορφανούς ασβούς στη φύση.

Η αντίδραση οργανώσεων για την προστασία των ζώων μπλόκαρε την περασμένη εβδομάδα σχέδια για μαζική θανάτωση ασβών επειδή τους αποδίδεται η μετάδοση της φυματίωσης που σκοτώνει εκατοντάδες αγελάδες κάθε χρόνο. Αντί για τη μαζική θανάτωση, οι αρχές της Ουαλίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μαζικό εμβολιασμό.