Σε διάστημα 13 μηνών προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ενεργού ΧΑΔΑ του δήμου Δράμας, αλλά και του ΧΑΔΑ Σιδηρονέρου, η λειτουργία του οποίου έχει διακοπεί από το 2010.

Η δαπάνη, ύψους 1,425 εκατ., ευρώ θα καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη».

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται εργασίες διαχείρισης στραγγισμάτων και βιοαερίου, κάλυψης, στεγανοποίησης και δενδροφύτευσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, μέσα το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η ανακύκλωση συσκευασιών στο δήμο Δράμας. Έχουν παραληφθεί 600 μπλε κάδοι και παραλαμβάνονται 3 απορριμματοφόρα και 1 όχημα μεταφοράς.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει υποβληθεί πρόταση για τη διαχείριση και των οργανικών απορριμμάτων με την προμήθεια μηχανημάτων για την κομποστοποίησή τους. Παράλληλα, θα γίνει και προμήθεια οικιακών κομποστοποιητών, ώστε να περιοριστεί ο όγκος των απορριμμάτων στην πηγή τους.