Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με θέμα την πορεία των διαδικασιών για την αναβάθμιση του Εθνικού Κήπου, ειπώθηκε ότι σε πρώτη φάση προβλέπεται η δημοπράτηση του έργου από το Δήμο της Αθήνας, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται ότι οι λίμνες θα καθαριστούν και θα μονωθούν, τα μηχανήματα για τη ροή του νερού θα αντικατασταθούν και τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού θα αναβαθμιστούν όπως και η Παιδική Χαρά.

Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μελέτη, προϋπολογισμού 370 χιλ. ευρώ, για την αποκατάσταση του ζωολογικού κήπου, του βοτανολογικού μουσείου, του χώρου που βρίσκεται το ρωμαϊκό μωσαϊκό και την αποκατάσταση του μαντρότοιχου της Ηρώδου του Αττικού.

Σημειώνεται ότι η Νομαρχία Αθήνας έχει διαθέσει συνολικά το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ, για τη μελέτη και τα έργα του Εθνικού Κήπου. Επίσης, προηγήθηκε η διάθεση ποσού 1,05 εκατ. ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάπτυξη επιστημονικής έρευνας και ιστορικής μελέτης για τον Κήπο.