Με τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου για τους εκπαιδευτικούς, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η ομάδα της Καλλιστώς επισκέφθηκε 19 σχολεία του νομού Γρεβενών, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν τα προστατευόμενα είδη-σύμβολα της περιοχής, μαθαίνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά και τους κινδύνους που τα απειλούν. Κάποια σχολεία συμμετείχαν και σε δράσεις βιωματικού χαρακτήρα, υλοποιώντας δραστηριότητες στο πεδίο.

Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου, είναι να παρουσιαστεί στους εκπαιδευτικούς το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οι δραστηριότητες οι οποίες υλοποιηθήκαν τόσο στην τάξη, όσο και στο πεδίο.

Ειδική αναφορά θα γίνει και στο σχεδιασμό της ψηφιακής εκπαιδευτικής εφαρμογής, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ίδιου έργου και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Η εκπαιδευτική εφαρμογή « Εξερευνώντας τον Βιότοπο της Καφέ Αρκούδας», είναι διαθέσιμη στη σελίδα του έργου LIFE Πίνδος/Γρεβενά, ενώ τα CD της εκπαιδευτικής εφαρμογής θα είναι διαθέσιμα για τους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο.