Σκουπίδια από ψαράδες καταγγέλλουν ότι έχει γεμίσει ο ποταμός Στρυμόνας. Η κατάσταση έχει φτάσει, όπως κάνουν λόγο οι καταγγελίες, στο απροχώρητο και γι’ αυτό οι κάτοικοι των γύρω περιοχών ζητούν η Πολιτεία να πάρει επιτέλους μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση του ποταμού και του κόλπου.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι παλαιότερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε η Βουλγαρία που έχουν την ευθύνη για την προστασία του ποταμού δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος.

Τη διαιώνιση της ρύπανσης που προέρχεται από τα απόβλητα, τα φυτοφάρμακα και τα σκουπίδια είχε επιβεβαιώσει και μελέτη του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος που είχε αναλάβει την ευθύνη της παρακολούθησης του ποταμού. Εκείνη την περίοδο όμως και η Οικολογική Κίνηση Σερρών με έρευνές της είχε αναφέρει ότι μερίδα γεωργών ξέπλενε στο ποτάμι τα βυτία και τα ψεκαστικά αμέσως μετά το ράντισμα των καλλιεργειών. Πάντως, πρέπει οι δύο χώρες, όπως ζητούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών, να καταρτίζουν κοινό πλαίσιο διαχείρισης για τη σωτηρία του ποταμού.