Ένα από τα όνειρα πολλών παιδιών είναι να δουν τον κόσμο από ψηλά και να γίνουν αστροναύτες. Στο παρακάτω βίντεο με αφηγητή τον Δρ.Wilkinson της ομάδας αστροναυτών της NASA θα νιώσετε λίγο σαν να βρισκόσασταν και εσείς εκεί ψηλά.

Πρόκειται για ένα βίντεο με αποσπάσματα από περιοχές που οι ίδιοι οι αστροναύτες βιντεοσκοπούσαν στον ελεύθερο χρόνο τους από τις διάφορες εργασίες που είχαν να επιτελέσουν στο διάστημα. Η περιήγηση στη Γη, ξεκινά από τις ακτές της Ναμίμπια, μια περιοχή που όπως λέει και ο αφηγητής είναι μία από τις ομορφότερες γωνιές της Γης για να δεις από το διάστημα.

Η διαστημική ξενάγησή μας συνεχίζει πάνω από την Σικελία στην Ιταλία, την Ακτή της Χερσονήσου Kamchatka με τα ηφαίστεια της, την χιονισμένη χερσόνησο Qindoa στην Κίνα, τα βουνά Zagros του Ιράν, τις βόρειες ακτές της Αυστραλίας, τη μεγάλη λιμνοθάλασσα της Ούτα, τη Φλόριντα, τις Μπαχάμες και τη Κούβα.

Το βίντεο τελειώνει με ένα πέρασμα από την Χιλή και τα βουνά των Άνδεων και τον μεγαλοπρεπή Αμαζόνιο που από το διάστημα συνειδητοποιεί κανείς πόσο μεγάλος ποταμός είναι.

Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε πραγματικά το μεγαλείο του πλανήτη μας. Σε λίγα χρόνια όμως χάρη στον διαστημοτουρισμό που θα μας προσφέρει η Virgin Galactic θα μπορούμε και εμείς να τραβάμε τα δικά μας βίντεο και να δούμε τη Γη από πολύ ψηλά, αρκεί να μας περισσεύουν 110 χιλιάδες ευρώ.