Διάσχιση της Κνημίδας με ποδήλατα διοργανώνουν αυτό το Σάββατο οι «Προβομάστορες». Η συνάντηση για την εκκίνηση θα δοθεί στις 9:00 στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ομάδα θα κινηθεί αρχικά σε ασφάλτινο δρόμο έως το χείμαρρο Ξηριά και θα συνεχίσει σε παραποτάμιο χωματόδρομο έως την αρχή του φαραγγιού των στενών Γκρεμνών. Από εδώ ο δρόμος κινείται ανηφορικά και φιδογυρίζει πάνω από το φαράγγι.

Οι ποδηλάτες θα φτάσουν στην Άγναντη και θα κάνουν στάση για καφέ. Στο σημείο αυτό μπορούν να ενσωματωθούν όσοι θέλουν να αποφύγουν τη μεγάλη ανηφόρα.

Θα συνεχίσουν διασχίζοντας τη μικρή κοιλάδα του Πλησορέματος και το οροπέδιο της Κνημίδας και θα φτάσουν στη θέση Κρυόβρυση. Θα συνεχίσουν ανηφορικά έως το διάσελο της Αγίας Παρασκευής με την καταπληκτική θέα
και θα κατηφορίσουν μέσα σε ελατόδασος για να φτάσουν στο όμορφο ξωκκλήσι του Αγίου Νέστορα. Ο δρόμος συνεχίζει με αρκετά μεγάλη κατωφέρεια και γρήγορα θα τους φέρει στο χώρο αναψυχής στη Παναγία. Από εκεί συνεχίζουν για 2χλμ σε άσφαλτο και καταλήγουν στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Προαιρετικό χαλαρωτικό μπάνιο στις πηγές Καλλυντικών.

Αρκετά δύσκολη Διαδρομή για ποδηλάτες

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :
1). Κώστας Γκέκας, τηλ. 6978479090
2). Λένα Συκιώτη, τηλ. 6974507311

Για περισσότερες πληροφορίες: Κωστής Πετρόπουλος, τηλ.6974507311, email [email protected].