Μια πανέμορφη ελαφίνα της οικογένειας «ντάμα – ντάμα» που είχε παγιδευτεί σε συρματόπλεγμα στην περιοχή της Σαλάκου στη Ροδο, κατάφεραν να σώσουν κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με την δημοτική κοινότητα και στελέχη του Δασαρχείου της Ρόδου.

Η ελαφίνα μάλιστα, που κινδύνευσε σοβαρά να τραυματιστεί, κυοφορούσε σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το συρματόπλεγμα, χωρίς να τραυματιστεί ούτε στο ελάχιστο.

Το πανέμορφο θηλαστικό, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού, μπλέχτηκε στα δίχτυα περίφραξης κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Σάλακο και εντοπίστηκε από κατοίκους που ειδοποίησαν το Δασαρχείο.

Το περιστατικό αυτό είναι το τρίτο που καταγράφεται στην περιοχή της Ρόδου μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις ενάμιση μήνα και όπως εκτιμούν οι ειδικοί, το γεγονός οφείλεται στο ότι έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των ελαφιών της Ρόδου, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα κοπάδια να αναζητούν τροφή σε τμήματα που βρίσκονται ακόμα και δίπλα σε κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: Ροδιακή