Μαθητές δημοτικού και τους εκπαιδευτικούς τους από 16 σχολεία χωρών της Ευρώπης φιλοξενεί για μία εβδομάδα το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό του Κορδελιού, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.

Το 6ο Διαπολιτισμικό Κορδελιού υποδέχτηκε σήμερα 22 μαθητές και 37 εκπαιδευτικούς με μία γιορτή πολιτισμού, όπου παρουσιάστηκαν οι συμμετέχουσες χώρες με τραγούδια και χορούς. Οι μαθητές και οι δάσκαλοί των 16 σχολείων, που προέρχονται από την Βρετανία, Δανία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Ουαλία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία, θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα σε ελληνικές οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Διαπολιτισμικού Δημοτικού και θα επισκεφτούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού, τα Λουτρά Λαγκαδά, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, το Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης, τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, ενώ θα ξεναγηθούν σε σημαντικά ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες επισκέψεις στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και έλαβαν μέρος σε ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση, την εξοικονόμηση νερού, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την υγιεινή διατροφή κ.α.