O «Νηρέας», σαν γνήσιος υιός του Ωκεανού, σύντομα θα κολυμπάει και πάλι στις ελληνικές θάλασσες και θα ξεκουράζεται στις αγαπημένες του σπηλιές. Ο «Νηρέας» των Κυθήρων, ο οποίος εδώ και 3 εβδομάδες βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm στην Αλόννησο, ανταποκρίνεται περίφημα στη θεραπεία του. Έχει ξεπεράσει τα 40 κιλά, καταναλώνει 6 κιλά ψάρια τη μέρα και την περισσότερη ώρα κολυμπάει στη πισίνα του Κέντρου. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η φαρμακευτική του αγωγή και μόλις περάσει με επιτυχία τις κτηνιατρικές και αιματολογικές του εξετάσεις θα είναι έτοιμος να μας αποχαιρετίσει!!!

Στην ελληνική μυθολογία σύζυγος του Νηρέα ήταν η Ωκεανίδα, και μαζί απέκτησαν τις Νηρηίδες, τουλάχιστον 50! Το ίδιο ευχόμαστε κι εμείς στο μικρό «Νηρέα», μετά την επιστροφή του στο φυσικό του περιβάλλον!

Η περίθαλψη αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και σίγουρα την πιο δύσκολη δράση που υλοποιεί η MOm τα τελευταία 22 χρόνια και αφορά στην προστασία της απειλούμενης με εξαφάνιση μεσογειακής φώκιας.

Οι υψηλές απαιτήσεις που έχει η περίθαλψη μιας monachus monachus τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε οικονομικούς πόρους, κάνουν επιτακτική την ανάγκη υποστήριξης της MΟm.

Σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε υιοθετώντας συμβολικά το «Νηρέα» προσφέροντας 100€ ετησίως.

πηγή: mom