Οι αναδασωτικές εργασίες του Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες Σου στην Ελλάδα» συνεχίζονται το Μάρτιο στην Ξάνθη, τη Νιγρίτα Σερρών, στο Καστελλόριζο, την Άρτα, στην περιοχή του Ταϋγέτου, στο Δήμο Στροβόλου της Κύπρου ενώ υπό διοργάνωση τελούν δενδροφυτεύσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στις 21 Μαρτίου 2011, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στην Ξάνθη ενώ στις 22 Μαρτίου 2011 θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στην περιοχή Αλώνια της Τοπικής Κοινότητας Τριανταφυλλιάς στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών με τη συμμετοχή εθελοντών και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Δημητριτσίου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της περιοχής αλλά και στην ενεργοποίηση των πολιτών και κυρίως των νέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στη δενδροφύτευση στο Καστελόριζο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2011, θα παραστούν δήμαρχοι άλλων περιοχών με τις οποίες συνεργάζεται το ϊδρυμα και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεργασία του ιδρύματος με Δήμο της Κύπρου. Συγκεκριμένα ο Δήμος Στροβόλου διοργανώνει σειρά δενδροφυτεύσεων για την αξιοποίηση 7 νέων χώρων πρασίνου. Στις δενδροφυτεύσεις θα συμμετάσχουν περιβαλλοντικές ομάδες από σχολεία του Δήμου, το Κίνημα Οικολόγων, δημότες και το προσωπικό του Κλάδου Κήπων και Πρασίνου του Δήμου.

Θα ακολουθήσουν δενδροφυτεύσεις στον Δήμο Άρτας, στον Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και στην Αιανή Κοζάνης όπου το ϊδρυμα στηρίζει τη συνέχιση της εργασίας της επιστημονικής φύτευσης στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Λ΄ ΕΠΚΑ Δρ. Γ. Καραμήτρου – Μεντεσίδη.

Πηγή: Ροδιακή