H caretta caretta «Χρήστος», με βάρος 9κιλά και μήκος καβουκιού 40.4εκ., είναι η νέα μας άφιξη στο Κέντρο Διάσωσης. Ο «Χρήστος» διασώθηκε από τον ψαροτουφεκά Χρήστο Κοντογιωργάκη στην ανατολική ακτή της Λέρου το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου 2011. Εντοπίστηκε στα βαθιά του θαλάσσιου κόλπου του Δρυμώνα μπλεγμένη σε μια πέτρα με πετονιά γύρω από το ράμφος της.

Αφού έκοψε τη πετονιά, ο κύριος Κοντογιωργάκης την οδήγησε στις λιμενικές αρχές, όπου εξετάστηκε από κτηνίατρο της περιοχής. Ύστερα ειδοποίησαν τον Παύλο Τσάρο, συντονιστή Δικτύου Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Αποφασίστηκε πως έπρεπε να μεταφερθεί το πληγωμένο ζώο στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα το συντομότερο. Όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αυτό έπρεπε να προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα.

Αφού του χορηγήθηκε ορός και αντιβιοτικά, οδηγήθηκε λίγες ημέρες αργότερα σε διαγνωστικό κέντρο της περιοχής για ακτινογραφίες, με τις οποίες επιβεβαιώθηκε η παρουσία αγκιστριού αρκετά βαθιά στο στομάχι.

Κατόπιν συνεννόησης με την κτηνίατρό μας, πρόκειται να προγραμματιστεί η επεμβατική της διαδικασία.
Της ευχόμαστε όλοι γρήγορη ανάρρωση και απελευθέρωση εντός ολίγων μηνών!

Για κάθε ημέρα παραμονής του «Χρήστου» στο Κέντρο μας, απαιτούνται 2 Ευρώ για φαγητό και 3 Ευρώ για φάρμακα και κτηνιατρική περίθαλψη.

Ζητάμε να υποστηρίξετε την περίθαλψη του «Χρήστου» και των άλλων χελωνών, αναλαμβάνοντας την υιοθεσία τους, μέχρι να απελευθερωθούν!! Προσφέροντας 150 Ευρώ τον μήνα τους εξασφαλίζετε την απρόσκοπτη και αποτελεσματική τους περίθαλψη.

Τον «Χρήστο» και τις άλλες τραυματισμένες χελώνες μπορείτε να τις δείτε κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο Κέντρο Διάσωσης, στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας.

πηγή: ΑΡΧΕΛΩΝ