Είναι ο πιο διάσημος Βρετανός κατάσκοπος και ο ρόλος του «σημάδεψε» την καριέρα των ηθοποιών που τον υποδύθηκαν. Μπορεί οι λάτρεις του James Bond να θυμούνται για πάντα τον Sean Connery, τον Pierce Brosnan και τον Roger Moore αλλά υπάρχουν και οι ηθοποιοί εκείνοι που… παραλίγο να πάρουν το ρόλο αλλά τελικά απορρίφθηκαν.

Φωτογραφίες από το 1967 δείχνουν τους πέντε ηθοποιούς που «άγγιξαν» τον πράκτορα-ίνδαλμα αλλά τελικά ο «τυχερός» ήταν ο George Lazenby που πήρε το ρόλο του Μποντ στην ταινία «Στην υπηρεσία της αυτού μεγαλειότητας», τη μοναδική φορά που ο Αυστραλός διάδοχος του Sean Connery έπαιξε τον Τζέιμς Μποντ.

Οι φωτογραφίες από το περιοδικό LIFE δείχνουν εκείνους τους ηθοποιούς που φιλοδοξούσαν να υποδυθούν τον «007», σε στιγμιότυπα από τη «ζωή» του.

Μεταξύ αυτών ο Βρετανός ηθοποιός John Richardson που θεωρήθηκε ο δυνατότερος «αντίπαλος» του Lazenby. Η καριέρα του 78χρονου σήμερα ηθοποιού έκλεισε το 1994.

Ο Anthony Rogers.

Ο Robert Campbell.

Ο Hans de Vries που πέρασε στην αφάνεια όταν «έχασε» το ρόλο του Μποντ. Είχε ήδη εμφανιστεί ως κομπάρσος στη ταινία «Ζεις μόνο δυο φορές».