25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ

Μια ρομαντική ταινία τρόμου
Μία ιστορία για τον έρωτα και το θάνατο

Αθήνα, κάπου βόρεια… Μια παρέα εφήβων, στην οποία ξεχωρίζει η γοητευτική μορφή της Δωροθέας, θα γίνουν άθελά τους οι πρωταγωνιστές, άλλοι ως θύτες και άλλοι ως θύματα, σ’ ένα επερχόμενο σκηνικό θανάτου.
Ο καταλύτης της ιστορίας έρχεται με το σκίρτημα του έρωτα και παίρνει σάρκα και οστά στη θωριά του Χρήστου, ενός απόμακρου και συνάμα επιβλητικού έφηβου, νεοφερμένου στο αθηναϊκό προάστιο. Σε μικρό χρονικό διάστημα, η ηγετική αυτή μορφή με την ακατανίκητη έλξη θα αποτελέσει τον κεντρικό πυρήνα της παρέας και τον αδιαμφισβήτητο θύτη.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Παναγιώτης Κράββας
Πρωταγωνιστούν: Τζένη Θεωνά (Δωροθέα), Ανδρέας Κωνσταντίνου (Χρήστος), Λένα Παπαληγούρα (Μυρτώ), Νίκος Αγγελής (Παύλος), Μυριέλλα Κουρεντή (Μαρία), Γιώργος Σπάνιας (Νίκος), Νικόλας Παπαγιάννης (Πέτρος), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Γιάννης).


2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΕΡΧΟΜΑΙ

DUE DATE

Ο Τοντ Φίλιπς, σκηνοθέτης της περσινής κινηματογραφικής έκπληξης, «The Hangover» και ο Ζακ Γαλιφιανάκης ξανασυναντιούνται και παίρνουν μαζί τους τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., σε ένα ξεκαρδιστικό road trip, την ταινία «Μη Σπρώχνεις, Έρχομαι».

Ο Πίτερ Χάιμαν (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.) πρόκειται να γίνει πατέρας σε πέντε ημέρες. Καθώς ο Πίτερ σπεύδει να προλάβει την πτήση της επιστροφής από την Ατλάντα για να είναι στο πλευρό της συζύγου του στη γέννα, θα συναντήσει τυχαία έναν επίδοξο νέο ηθοποιό, τον Ίθαν Τρέμπλεϊ (Ζακ Γαλιφιανάκης). Ο Πίτερ θα αναγκαστεί να ταξιδέψει οδικώς με τον Ίθαν, διασχίζοντας ουσιαστικά ολόκληρη τη χώρα. Το αποτέλεσμα της περιπέτειάς τους θα είναι ένας σωρός διαλυμένα αυτοκίνητα, δεκάδες κατεστραμμένες φιλίες και η απώλεια των τελευταίων ψηγμάτων ψυχραιμίας του Πίτερ.

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ζακ Γαλιφιανάκης


9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΜΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

SAMMY’S ADVENTURES: THE SECRET PASSAGE

Από την πρώτη στιγμή της ζωής του, ο Σάμμυ έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι ένας ωκεανός ηρεμίας και γαλήνης.

Πρέπει να μάθει να επιζεί, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει μια μέρα στην ίδια παραλία όπου γεννήθηκε.
Αυτή είναι η μοίρα του ως χελώνα. Ο Σάμμυ όμως, έχει σκληρό καβούκι, δυνατά κι ευκίνητα πτερύγια και μια ιδιαίτερη αγάπη για την περιπέτεια!

Κατά τη διάρκεια του απίστευτου ταξιδιού του, σε θάλασσες ζεστές και παγωμένες, θα κάνει φίλους, θα συναντήσει ανθρώπους και θα προβληματιστεί για την υγεία του πλανήτη. Βασική του, όμως, αποστολή, είναι να ξαναβρεί την πανέμορφη Σέλι. Αυτή που πριν από αρκετά χρόνια του έσωσε τη ζωή.

Αυτός ο κεραυνοβόλος έρωτας θα αποτελέσει ένα πραγματικό τσουνάμι στη ζωή του Σάμμυ…

Ο Πρωταγωνιστής
Ο Σάμμυ, ο ήρωας της ταινίας, είναι μια μικρή αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα. Κάθε άλλο παρά σούπερ-ήρωας,
ο Σάμμυ είναι ένα συνηθισμένο χελωνάκι που θα ζήσει εξαιρετικές περιπέτειες. Γεννήθηκε το 1959 σε μια παραλία της Καλιφόρνια, και τα επόμενα 50 χρόνια διέσχιζε τις θάλασσες του Πλανήτη. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, ο Σάμμυ θα συναντήσει πολλούς κινδύνους, θα γίνει η μασκότ μιας κοινότητας χίπηδων, θα ανακαλύψει τι σημαίνει πετρελαιοκηλίδα και θα βοηθήσει στην προσθαλάσσωση του Apollo 11 στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σκηνοθεσία: Μπεν Στέισεν
Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με της φωνές των Γιώργου Καπουτζίδη (Σάμμυ), Λίνας Σακκά (Σέλι) και Γιώργου Λιανού (Ρέι).


9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

THE NEXT THREE DAYS

Προσαρμογή της γαλλικής ταινίας «Pour Elle» («Anything For Her»), του Φρεντ Καβαγιέ, η ταινία «The Next Three Days» αποτελεί την σκηνοθετική επιστροφή του Πολ Χάγκις, τρία χρόνια μετά το «In The Valley of Ella» και έξι χρόνια μετά το «Crash», το οποίο είχε φύγει από την Ακαδημία με τρία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Μοντάζ και Πρωτότυπου Σεναρίου). Το στόρι της ταινίας επικεντρώνεται σε ένα συνηθισμένο ζευγάρι που θα βρεθεί στη θέση να πάρει κάποιες απεγνωσμένες αποφάσεις, αποφάσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια της αγάπης τους. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η σύζυγος θα κατηγορηθεί για έναν φόνο που δεν έχει διαπράξει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ράσελ Κρόου (Βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στο «Gladiator»), Ο Λίαμ Νίσον (υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «Shindler’s List») και η ανερχόμενη Ελίζαμπεθ Μπανκς

Σκηνοθεσία: Πολ Χάγκις
Πρωταγωνιστούν: Ράσελ Κρόου, Λιαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μπράιαν Ντένεχι


16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

SKYLINE

Μετά από ένα πάρτι που κράτησε μέχρι αργά, μια παρέα φίλων θα ξυπνήσουν στο μέσο της νύχτας από ένα απόκοσμο φως που βλέπουν από το παράθυρο. Σαν νυχτερίδες που τους τραβάει η φλόγα, η πηγή του φωτός ελκύει τους ανθρώπους κοντά της… και τους εξαφανίζει κυριολεκτικά στον αέρα. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν πως πρόκειται για μια εξωγήινη δύναμη που «καταπίνει» τον ανθρώπινο πληθυσμό από το πρόσωπο της γης. Για να καταφέρουν να επιβιώσουν, θα πρέπει να μείνουν ενωμένοι και κυρίως ψύχραιμοι, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει και η γη καταστρέφεται μπροστά στα μάτια τους. Το «Skyline» κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Comic Con, το φεστιβάλ κόμικ και φαντασίας του Σαν Ντιέγκο, όπου όλα τα στούντιο παρουσιάσουν στο κοινό και τα media το νέο τους κινηματογραφικό προϊόν.

Σκηνοθεσία: Κόλιν & Γκρεγκ Στρος
Πρωταγωνιστούν: Έρικ Μπαλφούρ, Σκότι Τόμσον, Ντέιβιντ Ζάγιας, Ντόναλντ Φάισον, Μπρίτανι Ντάνιελ


30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΛΕΦΤΗΣ ΨΥΧΩΝ

MY SOUL TO TAKE
Ο μέτρ του τρόμου Γουες Κρέιβεν («Scream», «Red-Eye») επιστρέφει στο genre που τον έκανε πασίγνωστο με μια ακόμη ταινία που υπόσχεται να μας αφήσει ξάγρυπνους. Τίτλος της; «My Soul To Take». Πρωταγωνιστής, ένας κατά συρροή δολοφόνος που επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών για να κυνηγήσει και να δολοφονήσει τους επτά έφηβους που γεννήθηκαν τη νύχτα του θανάτου του. Η ταινία θα ανοίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες το τριήμερο του Χαλογουίν, περίοδο που έχουν κάνει πρεμιέρα μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του είδους, όπως οι ταινίες «Saw» και το «I Know What you Did Last Summer».

Σκηνοθεσία: Γουές Κρέιβεν
Πρωταγωνιστούν: Μαξ Θίριοτ, Ντένζελ Γουϊτακερ, Έμιλι Μιντ, Σαρίκα Επς, Νικ Λάσαγουεϊ