Κατά πολλούς, ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ένας απόλυτος πρωταθλητής που στην πορεία της καριέρας του έδειξε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο που πριν από αυτόν ήταν δύσκολο ακόμη και να φανταστεί κανείς.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος πρωταθλητής, αλλά ήταν μια πραγματική εικόνα του κόσμου του ποδοσφαίρου.

Αγαπημένος και δύσκολος χαρακτήρας, μπόρεσε να είναι πρωτοπόρος όπως λίγοι άλλοι και έζησε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από αξέχαστες νίκες, αλλά και από πτώσεις και αναβάσεις.

Μια ζωή που άξιζε και αξίζει να ειπωθεί και για την οποία θα είναι δυνατό να μάθουμε περισσότερα χάρη στο «Maradona: Sogno Benedetto», στα ελληνικά «Μαραντόνα: ‘Ονειρο ευλογημένο».

Το «Maradona: Sogno Benedetto» είναι βιογραφική τηλεοπτική σειρά που θα επιτρέψει στο τηλεοπτικό κοινό να γνωρίσει τον άνθρωπο πίσω από τον θρύλο.

Θα κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου 2021 αποκλειστικά στην πλατφόρμα Amazon Prime και χθες Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της σειράς, το οποίο διαφημίστηκε από την πλατφόρμα ως εξής: «Ένας θρύλος, ένας πρωταθλητής, μια εικόνα: Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Οι αρχές του μύθου: από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι την κορυφή του κόσμου». Η ημερομηνία που επιλέχτηκε για την πρεμιέρα της σειράς δεν είναι τυχαία, καθώς στις 30 Οκτωβρίου, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα γιόρταζε τα 61 του χρόνια.

Μια μακρά βιογραφική ιστορία που αποτελείται από δέκα επεισόδια μιας ώρας το καθένα, τα οποία θα πουν τις βασικές στιγμές της καριέρας του, αλλά και της ζωής του «Pibe de Oro».

Γυρισμένο μεταξύ Αργεντινής, Ισπανίας, Ιταλίας, Ουρουγουάης και Μεξικού, θα αναβιώσει τα ηλικιακά στάδια του πρωταθλητή της Αργεντινής, ξεκινώντας από τη Villa Fiorito, όπου έζησε ταπεινά παιδικά χρόνια, μέχρι την άφιξή του στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με εμπειρίες μακριά από το σπίτι, τα επαναστατικά του χρόνια σε Μπαρτσελόνα και Νάπολη, μέχρι τον θρίαμβο στο Μεξικό ’86, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που κέρδισε ως απόλυτος πρωταγωνιστής και σημαδεύτηκε από πράξεις που έχουν μείνει στη μνήμη όλων των φιλάθλων και ολόκληρου του λαού της Αργεντινής.