Από το ανοιχτό «εργαστήριο» της Νίκης, επί της οδού Αμερικής στο Κολωνάκι αναδύεται μία ευωδία που θα σας θυμίσει τα παιδικά σας χρόνια.

Ο λόγος για το Pie Works, όπου οι λάτρεις της πατροπαράδοτης πίτας θα βρουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) το στέκι τους.

Η αγάπη της κυρίας Νίκης και της πολύ καλής της φίλης Ελπίδας για τις χειροποίητες σπιτικές πίτες με το παραδοσιακό φύλλο της γιαγιάς –για την παρασκευή του χρησιμοποιούν μόνο ελαιόλαδο– αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που ανοίγεται μπροστά στα μάτια σας. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιούν τις πιο αγνές και προσεγμένες πρώτες ύλες, έτσι όπως θα έκαναν αμφότερες και στο σπίτι τους. Εδώ, θα δοκιμάσετε σε αποκλειστικότητα μοναδικές γεύσεις και πρωτόγνωρους συνδυασμούς, που δεν θα βρείτε αλλού στην Αθήνα.

Από αυτές ξεχωρίζουν η κοτόπιτα με κάρι, η κρεατόπιτα με μοσχαράκι bourguignon, η κιμαδόπιτα με ντομάτα και φέτα, η πίτα με μπρόκολο και ροκφόρ, αλλά και η ανοιχτή (στρογγυλή πίτα) με πατάτες βραστές, μπέικον και αυγό.

Από τις προτάσεις του Pie Works, ωστόσο, δεν λείπουν οι κλασικές επιλογές, όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, πρασόπιτα, αλλά και οι γλυκές πίτες (με το ίδιο φύλλο) με κορυφαίες στις προτιμήσεις των πελατών του αυτές με σοκολάτα ganache, με κρέμα και μαρμελάδα, με κολοκύθα, μηλόπιτα ή sweet potato pie.

Tip: Συνοδεύστε την πίτα σας με μια κούπα ζεστό και καλό καφέ, αν το επισκεφτείτε πρωί, ή ένα ποτήρι κρασί, σε περίπτωση που βρεθείτε εδώ το απόγευμα.

Info

Δευτέρα, Τετάρτη: 08.30-18.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08.30-20.00, Σάββατο: 10.00-17.00

Τιμές: Από 2,50-4 ευρώ (κομμάτι πίτας), 2,50 ευρώ (cappuccino)
Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ. 211 1847595

www.facebook.com/pieworks.gr

http://pieworks.gr

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!